АНАЛІЗ ВПЛИВУ РЕГУЛЯТОРНОГО АКТА

26.06.2024 2999

АНАЛІЗ ВПЛИВУ РЕГУЛЯТОРНОГО АКТА

 

(Відповідно до статті 8 Закону України „Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”, Методики проведення аналізу впливу регуляторного акта, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2004 № 308)

 

Назва регуляторного акта     Проект  рішення    Дрогобицької    міської    ради

„Про затвердження Положення про встановлення особистого строкового сервітуту на земельну ділянку, що знаходиться в розпорядженні Дрогобицької міської ради»

Регуляторний орган   Дрогобицька  міська  рада

Розробник документа: відділ земельних питань управління майна громади  виконавчих органів Дрогобицької міської ради, депутати Дрогобицької міської ради

Відповідальна особа   Маріанна СВІДОВСЬКА

Контактний телефон :  0967890046

 

  1. Визначення проблеми, яку передбачається розв’язати шляхом державного регулювання. Відповідно до розробленого регуляторного акта передбачається врегулювати організаційні відносини, пов’язані з укладенням договору про встановлення особистого строкового сервітуту  та справляння плати за користування територією, де розміщені об’єкти – на території, на яку поширюється повноваження Дрогобицької міської ради.
  2. Визначення цілей державного регулювання. Цим Положенням передбачено  визначити механізм укладання договору особистого строкового сервітуту, в тому числі для встановлених тимчасових збірно-розбірних гаражів некомерційного призначення (металевих гаражів),встановити розрахунок плати за його користування, а також справляння плати за використання земель комунальної власності на умовах, визначених ним.
  3. 3. Визначення та оцінка альтернативних способів досягнення зазначених цілей. Рішення підготовлено з метою реалізації повноважень Дрогобицької міської ради як представника власника майна територіальної громади та регулювання порядку  укладання договору особистого строкового сервітуту.
  4. Опис механізму, який пропонується для розв’язання проблеми. Вказану проблему планується розв’язати шляхом прийняття рішення Дрогобицької міської ради “Про  затвердження Положення про встановлення особистого строкового сервітуту на земельну ділянку, що знаходиться в розпорядженні Дрогобицької міської ради», згідно з яким пропонується затвердити: порядок укладення договору про встановлення особистого строкового сервітуту, продовження терміну такого договору шляхом укладення його на новий строк, встановлення розмірів плати, порядок припинення договору, реєстрація таких договорів, їх облік тощо.
  5. Обгрунтування можливості досягнення визначених цілей у разі прийняття регуляторного акта. Впровадження регулювання організаційних відносин, пов’язаних з укладенням договору про встановлення особистого строкового сервітуту шляхом прийняття вищезазначеного рішення Дрогобицької міської ради надає можливість: упорядкувати укладення таких договорів, врегулювати розміри плати за користування територією, де знаходяться об’єкти.
  6. Характеристика очікуваних результатів прийняття акта. Прийняття зазначеного рішення надасть можливість міській раді більш ефективно контролювати питання здійснення плати за землю, недопущення самовільного використання земельних ділянок.  Регуляторний акт буде прийнято з метою вирішення питань реалізації права на встановлення особистого строкового сервітуту, а також удосконалить процедуру вирішення цих питань, в тому числі щодо  продовження терміну дії зазначених договорів.
  7. Обґрунтування строку дії запропонованого регуляторного акта. Строк дії запропонованого регуляторного акта постійний, із можливістю внесення до нього змін, доповнень та його відміни у разі зміни чинного законодавства чи інших необхідних випадках.
  8. Визначення показників результативності регуляторного акта. Показники результативності зазначеного рішення передбачається визначати за наступними критеріями: кількість укладених та переукладених договорів особистого строкового сервітуту,  підвищення доходів до бюджету від укладення договорів про встановлення особистого строкового сервітуту, здійснення плати за землю під тимчасовими спорудами, в тому числі під гаражами.
  9. Заходи, з допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативності акта:проведення аналізу доходів від договорів про встановлення особистого строкового сервітуту, укладених на новий строк  та відстеження кількості новоукладених договорів.

 

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту