Про надання пропозиції щодо будівництва об’їзної дороги на вул. Наливайка та передачі з комунальної у державну власність доріг м. Дрогобича

20.11.2017 708

Про надання пропозиції  щодо будівництва об’їзної дороги на  вул. Наливайка та передачі з комунальної  у державну  власність доріг м. Дрогобича

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
______сесія _____ скликання
Р І Ш Е Н Н Я

від _______ року № _____

Про надання пропозиції щодо
будівництва об’їзної дороги на
вул. Наливайка та передачі з комунальної
у державну власність доріг м. Дрогобича

Розглянувши пропозицію КП «Інститут міста Дрогобич» про передачу з комунальної у державну власність доріг м. Дрогобича, звернення департаменту міського господарства Дрогобицької міської ради про розгляд можливості будівництва альтернативної об’їзної дороги через місто Дрогобич, а саме внесення змін в маршрут руху по автодорозі Т-14-18 та з метою пролягання альтернативної дороги Т-14-02 на ділянці, що з’єднує міста Трускавець та Дрогобич на якій заборонено рух габаритного транспорту через наявність численних тріщин зафіксованих обласним автодором та згідно рішення комісії по надзвичайних ситуаціях від 30.09.2017 рух по якій в будь-який момент може бути перекритий через обвал та утворення провалля, забезпечення належного утримання та розвитку транспортної інфраструктури та підвищення якості життя громадян, розгляду можливості передачі з комунальної власності територіальної громади міста Дрогобича до державної власності проїзної частини вулиці Наливайка, враховуючи рекомендації постійної комісії ради з питань бюджету, планування фінансів, цінової політики та інвестицій ( протокол _ від ________ 2017р. № ___), керуючись ст.ст. 25, 26, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 5 Законом України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності», Законом України «Про автомобільні дороги», Положенням про порядок передачі об’єктів права державної та комунальної власності, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 21.09.1998р. №1482 «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності», «Про затвердження переліку автомобільних доріг загального користування державного значення» в редакції Постанови Кабінету міністрів України від 09.08.2017 № 654, міська рада вирішила:
1. Надати пропозиції Кабінету міністрів України, Міністерству економічного розвитку і торгівлі України, Львівській обласній державній адміністрації:
1.1. Щодо будівництва та фінансування об’їзної дороги на вулиці Наливайка в м. Дрогобич Львівської області в зв’язку з тим, що автодорога Т-14-18 загального користування державного значення, яка на даний час проходить через центральну частину міста, а саме на вулиці Лесі Українки спричиняє значне навантаження на автошлях та створює небезпеку пішоходам.
1.2. Щодо розгляду можливості зміни маршруту Т- 14-18 (Нижанковичі- Самбір-Дрогобич-Стрий) з вулиць Самбірська – Лесі Українки –Стрийська міст Дрогобич на новозбудований маршрут через вулицю Наливайка (Самбірська – Наливайка –Гайдамацька –Вокзальна – Стрийська).
1.3. Щодо погодження передачі з комунальної в державну власність та включення в перелік автомобільних доріг загального користування державного значення як альтернативну дорогу Т-14-02 через м. Дрогобич проїзні частини вулиць: Залісся – Горішня Брама – Бориславська –Фабрична –Трускавецька – Війтівська гора –Млинарська – Стрийська.
1.4. Щодо погодження передачі з комунальної у державну власність та включення в перелік автомобільних доріг загального користування державного значення проїзної частини вулиць Самбірська, Наливайка, Гайдамацька, Вокзальна, Стрийська (новозбудована об’їзна дорога Т-14-18) та вулиць: Залісся – Горішня Брама – Бориславська–Фабрична –Трускавецька – Війтівська гора –Млинарська – Стрийська (альтернативна дорога для Т-14-02).
2. Департаменту міського господарства Дрогобицької міської ради (Р. Москалик) та КП «Комбінат міського господарства» (А. Янів) здійснити всі необхідні процедурні питання з підготовки та впорядкування необхідних наявних технічних документів згідно п. 1 рішення.
3. Доручити міському голові м. Дрогобича клопотати перед Кабінетом міністрів України, Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Львівською обласною державною адміністрацією щодо можливості фінансування та будівництва об’їзної дороги м. Дрогобича на вул. Наливайка, та передачі її з комунальної у державну власність, та зміну маршруту дороги загального користування державного значення Львівської області Т-14-18 вулиць: Самбірська, Наливайка, Гайдамацька, Вокзальна, Стрийська (новозбудована об’їзна дорога Т-14-18) та вулиць: Залісся – Горішня Брама – Бориславська –Фабрична –Трускавецька – Війтівська гора –Млинарська-Стрийська (як альтернативна для Т-14-02).
4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію ради з питань житлово-комунального господарства, будівництва, архітектури, екології, довкілля, транспорту та зв’язку (Т.Демко).

Міський голова Т. Кучма

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту