№ 2492 Про внесення змін до Регламенту Дрогобицької міської ради восьмого скликання

20.06.2024 6229

№ 2492 Про внесення  змін до Регламенту  Дрогобицької міської ради восьмого скликання

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
LІ сесія восьмого скликання
РІШЕННЯ

від 20.06.2024 року № 2492

 

Про внесення  змін до Регламенту

Дрогобицької міської ради

восьмого скликання

З метою приведення у відповідність до вимог законодавства Регламенту Дрогобицької міської ради восьмого скликання, враховуючи рекомендації постійної комісії ради з питань депутатської етики, законності, правопорядку, прав людини, розвитку громади та контролю за дотриманням Регламенту ради (протокол від 03.06.2024 року № 65), відповідно до Закону України  від 22.02.2024 року № 3590-ІХ “Про внесення змін до Закону України ”Про місцеве самоврядування в Україні” щодо забезпечення прозорості  місцевого самоврядування”, міська рада вирішила:
1. Внести зміни у Регламент Дрогобицької міської ради восьмого скликання, затверджений рішенням міської ради від 22.01.2021 року № 55 “Про затвердження Регламенту Дрогобицької міської ради восьмого скликання”, а саме:
–  п.3 ч. 4 ст. 4 викласти в новій редакції: “Пленарне засідання ради транслюється в мережі Інтернет у режимі реального часу, крім випадків розгляду питань, що містять інформацію з обмеженим доступом відповідно до Закону України “Про доступ до публічної інформації”.
Пленарне засідання ради підлягає відеофіксації з подальшим зберіганням відеозапису засідання не менше п’яти років. Відеозапис пленарного засідання ради оприлюднюється в частині, що транслюється, невідкладно після закінчення засідання, але не пізніше наступного дня після проведення засідання, на офіційному веб-сайті ради чи в інший спосіб із забезпеченням відкритого доступу до відеозапису”;
– ч. 9 ст. 12 викласти у новій редакції: “Постійні комісії проводять свою роботу у формі засідань. Засідання постійної комісії скликається в міру необхідності і є повноважним, якщо в ньому бере участь більше половини депутатів від загального складу комісії.
Засідання постійної комісії транслюється в мережі Інтернет у режимі реального часу, крім випадків розгляду питань, що містять інформацію з обмеженим доступом відповідно до Закону України “Про доступ до публічної інформації”.
Засідання постійної комісії підлягає відеофіксації з подальшим зберіганням відеозапису засідання не менше п’яти років. Відеозапис засідання комісії оприлюднюється в частині, що транслюється, невідкладно після закінчення засідання, але не пізніше наступного дня після проведення засідання, на офіційному веб-сайті ради чи в інший спосіб із забезпеченням відкритого доступу до відеозапису”;
– доповнити ст. 12 частиною 15 “Висновки і рекомендації постійної комісії приймаються відкритим поіменним голосуванням більшістю голосів  від загального складу комісії і підписуються головою комісії, а в разі його відсутності – заступником голови або секретарем комісії. Протоколи засідань комісії, в яких зазначаються результати поіменного голосування, підписуються головою і секретарем комісії. Висновки, рекомендації, протоколи засідань постійної комісії є відкритими та оприлюднюються і надаються на запит відповідно до ЗУ “Про доступ до публічної інформації”.
2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію ради з питань  депутатської етики, законності, правопорядку, прав людини, розвитку громади та контролю за дотриманням Регламенту ради (Володимир Дзерин).

Міський голова                                                                            Тарас КУЧМА

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту