№287 Рішення виконавчого комітету “Про зарахування громадян на квартирний облік у виконавчому комітеті Дрогобицької міської ради, включення в список осіб, які користуються правом першочергового та позачергового одержання житла”

14.10.2024 65

№287 Рішення виконавчого комітету “Про зарахування громадян на квартирний  облік у виконавчому комітеті Дрогобицької  міської ради, включення в список осіб, які  користуються правом першочергового  та позачергового одержання житла”

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
Р І Ш Е Н Н Я

 

від 14.10.2024 №287

Про зарахування громадян на квартирний
облік у виконавчому комітеті Дрогобицької
міської ради, включення в список осіб, які
користуються правом першочергового
та позачергового одержання житла 

Розглянувши письмові звернення громадян, враховуючи рекомендації громадської комісії з житлових питань при виконавчому комітеті Дрогобицької міської ради (протокол від 03.10.2024 № 11), керуючись п.п. 19, 21, 46 “Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм житлових приміщень в Українській РСР”, ст. ст. 34, 39, 40, 45, 46 Житлового кодексу України, Законом України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, пп. 2 п. а ч. 1 ст. 30 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет Дрогобицької міської ради вирішив:
1.Зарахувати на квартирний облік у виконавчому комітеті Дрогобицької міської ради громадян:
1.1. Гр. Бережницьку Олесю Іванівну, ***року народження, дружину загиблого (померлого) захисника України Бережницького Ігоря Богдановича (посвідчення серія ****).
Проживає в житловому будинку № *** на вул. *** в селі *** Дрогобицького району, який складається з трьох кімнат житловою площею 61,8 кв. м, та перебуває у власності тітки заявниці гр. Мудрої Л.З. На цій площі проживає шість осіб, а саме: сім’я заявниці в кількості 2-х осіб: Бережницька О.І. – заявниця, Бережницька Р.І. – дочка заявниці,*** року народження, та сім’я власниці Мудрої Л.З. в кількості 4-х осіб. Згідно з інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно житло у заявниці та членів сім’ї заявниці відсутнє.
Включити в список осіб, які користуються правом позачергового одержання житлової площі, на підставі п. 15 статті 15 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
Підстава: Відсутність мінімального розміру житлової площі, пп. 1 п. 13 “Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм житлових приміщень в Українській РСР”.
1.2. Гр. Лапішка Святослава Романовича, *** року народження, ****згідно з розпорядженням Дрогобицької районної державної адміністрації від 11.09.2020 № 246.
Місце проживання заявника зареєстровано в житловому будинку № *** на вул.*** в селі ***Дрогобицького району, який перебуває у власності бабусі заявника Кожушаник М.С.
Згідно з інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно житло у заявника відсутнє.
Включити в список осіб, які користуються правом позачергового одержання житлової площі, на підставі п. 5 ч. 1 ст. 46 Житлового кодексу України.
Підстава: ч. 2 ст. 39 Житлового кодексу України.
1.3. Гр. Лапішка Ростислава Романовича, *** року народження, *** згідно з розпорядженням Дрогобицької районної державної адміністрації від 11.09.2020 № 246.
Місце проживання заявника зареєстровано в житловому будинку № *** на вул. *** в селі *** Дрогобицького району, який перебуває у власності бабусі заявника Кожушаник М.С.
Згідно з інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно житло у заявника відсутнє.
Включити в список осіб, які користуються правом позачергового одержання житлової площі, на підставі п. 5 ч. 1 ст. 46 Житлового кодексу України.
Підстава: ч. 2 ст. 39 Житлового кодексу України.
1.4. Гр. Сарака Михайла Васильовича, ***року народження, учасника бойових дій, який брав безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України (посвідчення серія А №***.
Проживає в будинку № ***на вул. *** в місті ***, який згідно з свідоцтвом про право на спадщину за законом, серія та номер: 978, виданий 29.09.1998, перебуває у приватній власності тітки заявника Пошивак М.А. Будинок складається з шести кімнат житловою площею 93,6 кв. м. На цій площі проживає дві особи: Сарак М.В. – заявник та тітка заявника Пошивак М.А. На квартирний облік заявник зараховується один.
Згідно з інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно житло у заявника відсутнє.
Включити в список осіб, які користуються правом першочергового одержання житлової площі, на підставі п. 14 ст. 12 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” як учасника бойових дій в заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, перебуваючи в період з ***
Термін перебування заявника в зоні бойових дій – 9 дні.
Земельну ділянку заявник станом на сьогоднішній день не отримав.
Черговість в окремому списку учасників бойових дій/бійців-добровольців, які брали безпосередню участь в АТО та у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, та які перебувають на квартирному обліку у виконавчому комітеті Дрогобицької міської ради, встановити відповідно до «Положення про порядок встановлення черговості в окремому списку учасників бойових дій/бійців-добровольців, які брали участь в АТО та учасників бойових дій, які брали участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, та які перебувають на квартирному обліку у виконавчому комітеті Дрогобицької міської ради», затвердженого рішенням виконавчого комітету Дрогобицької міської ради від 16.07.2024 № 200.
Підстава: Відсутність мінімального розміру житлової площі,
пп. 1 п. 13 “Правил обліку громадян, які потребують
поліпшення житлових умов, і надання їм житлових приміщень
в Українській РСР”.
2. Затвердити впорядкований відповідно до «Положення про порядок встановлення черговості в окремому списку учасників бойових дій/бійців-добровольців, які брали участь в АТО та учасників бойових дій, які брали участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, та які перебувають на квартирному обліку у виконавчому комітеті Дрогобицької міської ради», затвердженого рішенням виконавчого комітету Дрогобицької міської ради від 16.07.2024 № 200, окремий список учасників бойових дій/бійців-добровольців, які брали безпосередню участь в АТО та у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, та які перебувають на квартирному обліку у виконавчому комітеті Дрогобицької міської ради, відповідно до наданих заявниками документів станом на 03.10.2024 року, а саме:
– довідки про безпосередню участь молодшого сержанта Приймича Василя Михайловича, *** року народження, у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, перебуваючи в період ***, який перебуває в списку під № 29;
– довідки про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва) 15 вересня 2024 року сержанта Буня Василя Богдановича, *** року народження, від 20.09.2024 № 287, який перебуває в списку під № 15;
згідно з додатком.
3. Відмовити в зарахуванні на квартирний облік у виконавчому комітеті Дрогобицької міської ради гр. Захарчуку Валерію Михайловичу, *** року народження, учаснику бойових дій, який брав безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України (посвідчення серія УБД №***).
Заявник проживає у благоустроєній квартирі № *** в житловому будинку № *** на вул. *** в місті Дрогобич, яка на підставі договору купівлі-продажу, серія та номер: 011022, виданий 27.10.2022, перебуває у приватній власності дружини заявника Захарчук Р.Б. Квартира складається з двох кімнат житловою площею 34,1 кв. м, загальна площа квартири 63,1 кв. м. На цій площі проживає 6 осіб, а саме: сім’я заявника в кількості 3-х осіб: Захарчук В.М. – заявник, Захарчук Р.Б. – дружина заявника, ***року народження, Захарчук О.В. – син заявника, *** року народження; та Захарчук В.В., Захарчук В.-А.В. і Щудло А.
Згідно з інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно інше житло у заявника та членів його сім’ї відсутнє.
Загалом, у власності сім’ї заявника Захарчука В.М. з 3-х осіб знаходиться 34,1 кв. м житлової площі, що перевищує мінімальний розмір житлової площі для трьох осіб, який становить 22,5 кв. м.
Підстава: Відсутність вимог пп. 1 п. 13 “Правил обліку громадян, які
потребують поліпшення житлових умов, і надання їм житлових
приміщень в Українській РСР”.
4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з комунальних питань В. Качмара.

Міський голова Тарас КУЧМА

Переглянути додаток

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту