№ 1280 Рішення сесії Дрогобицької міської ради “Про інформацію правоохоронних органів щодо переслідування осіб, які займаються волонтерською діяльністю, у вигляді відкритих кримінальних проваджень”

20.10.2022 4154

№ 1280 Рішення сесії Дрогобицької міської ради “Про інформацію правоохоронних органів щодо переслідування осіб, які займаються волонтерською діяльністю, у вигляді відкритих кримінальних проваджень”

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
ХХXIII сесія восьмого скликання
РІШЕННЯ

від 20.10.2022 року № 1280

Про інформацію правоохоронних органів
щодо переслідування осіб, які займаються
волонтерською діяльністю, у вигляді
відкритих кримінальних проваджень

Відповідно до пункту 36 частини першої та частини другої статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»; враховуючи письмову інформацію Львівської обласної прокуратури, Головного управління Національної поліції у Львівській області щодо переслідування осіб, які займаються волонтерською діяльністю, у вигляді відкритих кримінальних проваджень, рішення Львівської обласної ради від 20 вересня 2022 року №401 «Про інформування правоохоронних органів щодо переслідування осіб, які займаються волонтерською діяльністю, у вигляді відкритих кримінальних проваджень», а також висновок постійної комісії ради з питань депутатської етики, законності, правопорядку, прав людини, розвитку громади та контролю за дотриманням регламенту ради, Дрогобицька міська рада в и р і ш и л а:
1. Враховуючи рішення Львівської обласної ради від 20 вересня 2022 року № 401 «Про інформування правоохоронних органів щодо переслідування осіб, які займаються волонтерською діяльністю, у вигляді відкритих кримінальних проваджень», вважати неприйнятними переслідування волонтерів, а також практику провокацій як метод збору доказів та підстав для таких переслідувань.
2. Прийняти звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Генерального прокурора України, Служби безпеки України та Національної поліції України щодо припинення переслідування волонтерів згідно з додатком.
3. До прийняття законодавчих актів про розмежування волонтерської та гуманітарної допомоги, задля недопущення переслідування волонтерів за очевидної недосконалості кримінального законодавства:
3.1. Запропонувати Генеральному прокуророві України, голові Національної поліції України взяти на особистий контроль питання щодо прийняття рішень у кримінальних провадженнях, що перебувають на стадії досудового розслідування, відкритих стосовно осіб, які надають волонтерську допомогу Збройним Силам України, іншим військовим формуванням, правоохоронним органам під час дії правового режиму воєнного стану.
3.2. Закликати Генерального прокурора України вжити заходів, у межах компетенції, у частині прийняття постанов про відмову від підтримання державного обвинувачення, у кримінальних провадженнях, що перебувають у судах, стосовно осіб, які надають волонтерську допомогу Збройним Силам України, іншим військовим формуванням, правоохоронним органам під час дії правового режиму воєнного стану.
4. Запропонувати народним депутатам від Львівщини невідкладно внести законопроєкт про розмежування волонтерської і гуманітарної допомоги, з відповідними змінами до Кримінального кодексу України, законів України «Про волонтерську діяльність», «Про гуманітарну допомогу».
5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію ради з питань депутатської етики, законності, правопорядку, прав людини, розвитку громади та контролю за дотриманням регламенту ради (В. Дзерин). .

Міський голова Тарас КУЧМА

Переглянути додаток

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту