№ 1389 Рішення сесії Дрогобицької міської ради ”Про встановлення пам’ятної інформаційної таблиці про діяльність органів державної влади ЗУНР у м.Дрогобичі“

08.10.2018 391

№ 1389 Рішення сесії Дрогобицької міської ради ”Про встановлення пам’ятної інформаційної таблиці про діяльність органів державної  влади ЗУНР у м.Дрогобичі“

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
ХХХХ сесія сьомого скликання
Р І Ш Е Н Н Я

від 8 жовтня 2018 року № 1389

Про встановлення пам’ятної
інформаційної таблиці про
діяльність органів державної
влади ЗУНР у м.Дрогобичі

На виконання протокольного доручення № 89/07-18 голови Львівської облдержадміністрації О.Синютки з розширеної наради з питань підготовки та проведення заходів по встановленню та відновленню пам’ятників, меморіалів, пам’ятних знаків, інформаційних таблиць та інших заходів у рамках відзначення 100-річчя утворення Західноукраїнської Народної Республіки, листа Департаменту внутрішньої та інформаційної політики від 31.05.2018 № 929/1-12 щодо встановлення інформаційних таблиць у містах, де було проголошено українську владу у 1918 р., керуючись ст. 26 Закону України ”Про місцеве самоврядування в Україні” та ”Положенням про порядок встановлення пам’ятних знаків, меморіальних та анотацій них дощок у місті Дрогобичі”, затвердженим рішенням сесії від 25.02.2013 № 1149, враховуючи рекомендації постійної комісії ради з питань бюджету, планування, фінансів, цінової політики та інвестицій (протокол №____ від ”___”________2018 р.) і постійної комісії ради з питань освіти, культури, молодіжної політики, сім’ї, спорту, туризму, інформації, охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення (протокол № 53 від 19 вересня 2018 р.), міська рада вирішила:
1. До 100-річчя утворення Західноукраїнської Народної Республіки, в пам’ять про історичну подію у м.Дрогобичі, що з грудня 1918 р. до травня 1919 р. у будинку на вул. І.Франка, 32 (сучасна назва) засідала Українська Національна Рада Дрогобицького повіту Західноукраїнської Народної Республіки, встановити на фасаді будівлі історичного відділу музею ”Дрогобиччина” (вул. І.Франка, 32, м.Дрогобич) пам’ятну інформаційну таблицю, згідно з текстом поданим у додатку.
2. Фінансовому управлінню виконавчого комітету Дрогобицької міської ради (О.Савран) виділити кошти відділу культури та мистецтв виконавчих органів Дрогобицької міської ради (О.Яводчак) в сумі 10220 гривень на виготовлення і встановлення пам’ятної інформаційної таблиці.
3. Відділу культури та мистецтв виконавчих органів Дрогобицької міської ради (О.Яводчак) виконати комплекс заходів з виготовлення, встановлення та відкриття зазначеної у п.1 пам’ятної інформаційної таблиці до 2 листопада 2018 року.
4. Відділу культури та мистецтв виконавчих органів Дрогобицької міської ради (О.Яводчак) провести облік та реєстр пам’ятної таблиці зазначеної у п.1 даного рішення відповідно до вимог чинного законодавства.
5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на голову постійної комісії ради з питань освіти, культури, молодіжної політики, сім’ї, спорту, туризму, інформації, охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення (О.Дацюк).

Міський голова Т.Кучма

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту