№ 304 Розпорядження міського голови “Про внесення змін до розпорядження міського голови від 22.02.2016 № 113-р «Про створення комісії з питань обстеження та впорядкування роботи торговельної мережі, ліквідації та запобігання виникненню стихійної торгівлі в м. Дрогобичі»” (плюс додаток)

17.05.2016 550

№ 304 Розпорядження міського голови “Про внесення змін до розпорядження міського голови від 22.02.2016 № 113-р «Про створення комісії з питань обстеження та впорядкування роботи торговельної мережі, ліквідації та запобігання виникненню стихійної торгівлі в м. Дрогобичі»” (плюс додаток)

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

МІСЬКОГО ГОЛОВИ

від 17 травня 2016 року № 304-р

Про внесення змін до розпорядження міського

голови від 22.02.2016 № 113-р «Про створення

комісії з питань обстеження та впорядкування роботи

торговельної мережі, ліквідації та запобігання

виникненню стихійної торгівлі в м. Дрогобичі»

З метою запобігання випадкам несанкціонованої торгівлі та її ліквідації  на території м. Дрогобича, впорядкування роботи дрібнороздрібної  торговельної мережі, керуючись пунктами п. 19 та 20 ч. 4 ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

  1. Внести зміни до розпорядження міського голови від 22.02.2016 №113-р «Про створення комісії з питань обстеження та впорядкування роботи торговельної мережі, ліквідації та запобігання виникненню стихійної торгівлі в м. Дрогобичі», а саме: внести зміни до додатку даного розпорядження та викласти його у новій редакції згідно з додатком 1.
  2. Затвердити положення про комісію з питань обстеження та впорядкування роботи торговельної мережі, ліквідації та запобігання виникненню стихійної торгівлі в м. Дрогобичі згідно з додатком 2.
  3. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника міського голови І. Германа.

 

Міський голова                                                                            Т. Кучма

                                  

 

 

Додаток  1

до розпорядження міського голови

від 17 травня 2016 р. № 304-р

СКЛАД

комісії з питань обстеження та впорядкування роботи торговельної мережі, ліквідації та запобігання виникненню стихійної торгівлі в м. Дрогобичі

 

Голова комісії

Заступник голови,

секретар комісії

–        начальник відділу економіки

–      головний спеціаліст з питань торгівельної діяльності відділу економіки

 
Члени комісії
Начальник відділу з питань експлуатації об’єктів благоустрою департаменту міського господарства  
Представник відділу правового забезпечення  
Представник адміністрації КП «Дрогобицький ринок»  
Представник Дрогобицького відділу поліції головного управління національної поліції  у Львівській області (за згодою)  
Головний спеціаліст відділу економіки з питань проведення закупівель

Головний спеціаліст  відділу економіки з питань підприємництва, транспорту і зв’язку

Представник відділу архбудконтролю

 

 

Заступник міського голови з питань

діяльності виконавчих органів,

керуючий справами виконкому                                                В. Коцюба

 

 

Додаток 2

до розпорядження міського голови

від 17 травня 2016 р. № 304-р

 

Положення

про комісію з питань обстеження та впорядкування роботи торговельної мережі, ліквідації та запобігання виникненню стихійної торгівлі в м. Дрогобичі

1.Загальні положення

  • Комісія з питань обстеження та впорядкування роботи торговельної мережі, ліквідації та запобігання виникненню стихійної торгівлі в м. Дрогобичі (далі – Комісія) створена з метою реалізації заходів, спрямованих на забезпечення дотримання вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Правил благоустрою і утримання територій м. Дрогобича, затверджених рішенням міської ради від 25.10.2013 № 1151, Правил роботи дрібнороздрібної торговельної мережі, затверджених наказом Міністерства зовнішніх економічних зв’язків і торгівлі України від 08.07.1996 № 369, Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 15.06.2006 № 833, Закону України «Про захист прав споживачів», з метою припинення торгівлі у невстановлених місцях, захисту прав споживачів та запобігання вчиненню адміністративних правопорушень у сфері торгівлі.
  • Комісія у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про благоустрій населених пунктів», «Про захист прав споживачів», Кодексом України про адміністративні правопорушення, іншими відповідними нормативно-правовими актами України, указами та розпорядженнями Президента України, постановами та розпорядженнями Кабінету Міністрів України, розпорядженнями міського голови, рішеннями міської ради та її виконавчого комітету та цим Положенням.
  • Положення про Комісію затверджується розпорядженням міського голови.
  1. Організація діяльності Комісії

2.1. Комісія утворюється у складі голови, заступника, секретаря та членів Комісії. До участі в роботі Комісії можуть залучатися представники виконавчих органів міської ради, громадських організацій.

2.2. Керівництво роботою Комісії здійснює начальник відділу економіки згідно з розподілом обов’язків – голова комісії.

2.3. У разі відсутності голови Комісії, його обов’язки виконує заступник голови, секретар комісії – головний спеціаліст з питань торгівельної діяльності відділу економіки виконавчого комітету Дрогобицької міської ради.

2.4. Обстеження проводяться:

– на вимогу голови Комісії,

– на вимогу заступника голови, секретаря Комісії,

– на розгляд звернень громадян,

– на розгляд листів підприємств та організацій.

2.5. Формою роботи Комісії є обстеження, які проводяться у разі потреби.

2.6. За результатами обстежень вповноваженими членами комісії складаються протоколи про правопорушення передбачені Кодексом України про адміністративні правопорушення.

2.7. Персональний склад Комісії та зміни до нього вносяться розпорядженням міського голови.

2.8. Мінімальна кількість учасників обстеження – три члени комісії.

3.Основні завдання Комісії

  • Координація участі залучених представників виконавчих органів міської ради, громадських організацій у проведенні обстежень щодо протидії стихійній торгівлі та порушенню, захисту прав споживачів та запобігання вчиненню адміністративних правопорушень у сфері торгівлі на території міста.
  • Організація роботи членів Комісії та залучених представників виконавчих органів міської ради, громадських організацій у проведенні обстежень щодо протидії стихійній торгівлі, захисту прав споживачів та запобігання вчиненню адміністративних правопорушень у сфері торгівлі на території міста.
  • Забезпечення проведення обстежень на території міста з метою виявлення місць стихійної торгівлі та впорядкування дрібнороздрібної торгівлі, а також захисту прав споживачів та запобігання вчиненню адміністративних правопорушень у сфері торгівлі на території міста.
  • При невиконанні суб’єктами господарювання, фізичними особами вимог чинного законодавства, рішень міської ради та її виконавчого комітету, вжиття заходів реагування відповідно до наданих повноважень.
  • Проведення роботи, спрямованої на переміщення торгівців із місць стихійної торгівлі на територію ринків та надання інформації щодо кількості вільних місць, які вони можуть зайняти.
  • Аналіз діяльності Комісії відповідно до протоколів про адміністративні правопорушення, які було складено під час проведення рейдів у місцях вуличної торгівлі, стихійних ринків.

4.Повноваження Комісії

4.1 Організовувати діяльність залучених представників виконавчих органів міської ради, громадських організацій щодо проведення обстежень.

4.2. Отримувати в установленому порядку від органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, суб’єктів господарювання інформацію, необхідну для виконання покладених на неї завдань.

4.3 Вести інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо припинення незаконної торгівлі на території міста.

4.4 Вживати заходів реагування до виявлених порушників у межах наданих повноважень.

 

Заступник міського голови з питань

діяльності виконавчих органів,

керуючий справами виконкому                                                В. Коцюба

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту