№ 52 Рішення виконавчого комітету Дрогобицької міської ради “Про впровадження електронної реєстрації у перші класи закладів загальної середньої освіти та перехід електронної реєстрації у закладах дошкільної освіти у систему blockchain”

21.02.2019 1231

№ 52 Рішення виконавчого комітету Дрогобицької міської ради “Про впровадження електронної  реєстрації у перші класи закладів  загальної середньої освіти та  перехід електронної реєстрації у  закладах дошкільної освіти  у систему blockchain”

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
РІШЕННЯ

від 21.02.2019 № 52

Про впровадження електронної
реєстрації у перші класи закладів
загальної середньої освіти та
перехід електронної реєстрації у
закладах дошкільної освіти
у систему blockchain

З метою забезпечення чіткості і прозорості у зарахуванні дітей дошкільного віку до закладів дошкільної освіти м.м. Дрогобича та Стебника, та дітей у перші класи закладів загальної середньої освіти, відповідно до Закону України «Про освіту» від 05.09.2017 № 2145-VIIІ, Положення про дошкільний навчальний заклад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.03.2003 № 305, Наказу Міністерства освіти і науки України №367 від 16.04.2018 «Про затвердження Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти», листа Міністерства освіти і науки України від 17.07.2013 № 1/9-499 “Про Методичні рекомендації щодо створення уніфікованої системи електронної реєстрації дітей дошкільного віку“, керуючись ст. 26, ст. 32 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні“, виконавчий комітет Дрогобицької міської ради вирішив:
1. Запровадити в тестовій експлуатації з 01.03.2019 електронну систему реєстрації дітей у перші класи закладів загальної середньої освіти з використання технологій blockchain.
2. Здійснювати набір дітей у перші класи починаючи з 2019-2020 навчального року відповідно до електронної реєстрації дітей у системі blockchain.
3. Перевести з 01.03.2019 електронну реєстрацію дітей у закладах дошкільної освіти з sadok.loda.gov.ua у систему електронної реєстрації з використання технологій blockchain та повідомити департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації про погодження передачі з одночасним закриттям усіх даних, які були згенеровані користувачами закладів освіти Дрогобича та Стебника з е-сервісу sadok.loda.gov.ua за всі роки використання е-сервісу після переходу на власний продукт.
4. Розпочати набір дітей у заклади дошкільної освіти з 01.06.2019 відповідно до електронної реєстрації дітей у системі blockchain.
5. Відділу освіти виконавчих органів Дрогобицької міської ради (П.Сушко) спільно з відділом інформаційних технологій та аналізу виконкому Дрогобицької міської ради (С.Гайдер) розробити Положення про порядок електронної реєстрації дітей дошкільного віку у заклади дошкільної освіти та реєстрації дітей у перші класи закладів загальної середньої освіти міст Дрогобича та Стебника до 21.03.2019.
6. Відділу інформаційних технологій та аналізу виконкому Дрогобицької міської ради (С.Гайдер) забезпечити технічне обслуговування та функціонування електронної системи реєстрації дітей до вступу у заклади дошкільної освіти та дітей до вступу у перші класи закладів загальної середньої освіти міст Дрогобича та Стебника на технологіях blockchain та провести навчання з відповідальними особами зі сторони закладів освіти.
7. Організаційному відділу виконкому Дрогобицької міської ради (І.Кушнір) протягом року розміщувати інформацію про запровадження електронного сервісу реєстрації дітей у заклади дошкільної освіти та реєстрації дітей у перші класи закладів загальної середньої освіти на сайті Дрогобицької міської ради, у всіх освітніх закладах міста, в т.ч. створити відеоролики щодо популяризації даного сервісу.
8. Відповідальність за виконання даного рішення покласти на начальника відділу освіти виконавчих органів Дрогобицької міської ради П. Сушка та начальника відділу інформаційних технологій та аналізу виконкому Дрогобицької міської ради С. Гайдера.
9. Контроль за виконання даного рішення покласти на заступника з гуманітарних та соціальних питань В. Качмара.

Міський голова Т. Кучма

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту