№ 850 Рішення сесії Дрогобицької міської ради ”Про встановлення меморіальної дошки Ебергарду Гельмріху“

03.10.2017 412

№ 850 Рішення сесії Дрогобицької міської ради ”Про встановлення меморіальної дошки Ебергарду Гельмріху“

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
ХХVІІ сесія сьомого скликання
РІШЕННЯ

від 3 жовтня 2017 року № 850

Про встановлення меморіальної дошки
Ебергарду Гельмріху

Розглянувши клопотання Дрогобицької іудейської релігійної громади від 06.06.2016 року, враховуючи звернення ГО ”Товариство ”Просвіта” Дрогобиччини” щодо встановлення меморіальної дошки керівнику економічного відділу дистрикту Ебергарду Гельмріху, який під час Другої світової війни врятував від загибелі велику кількість Дрогобичан єврейської національності, за що вшанований у державі Ізраїль, як Праведник Світу на фасаді будинку № 7 на вул. Івана Франка, керуючись ст.. 26 Закону України ”Про місцеве самоврядування в Україні”, та ”Положенням про порядок встановлення пам’ятних знаків, меморіальних та анотаційних дощок у місті Дрогобичі” затверджене рішення сесії від 25.10.2013 р. № 1149, враховуючи рекомендацію постійної комісії ради з питань освіти, культури, молодіжної політики, сім’ї, спорту, туризму, інформації, охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення (протокол № 39 від 14.09.2017 року), міська рада вирішила:
1 Встановити меморіальну дошку Ебергарду Гельмріху за адресою: м.Дрогобич, вул.. Івана Франка, 7 (фасад житлового будинку).
На меморіальній дошці перший напис має бути нанесений українською мовою відповідно до чинного законодавства.
2. Відділу культури та мистецтв виконавчих органів Дрогобицької міської ради провести облік та реєстр меморіальної дошки зазначеної у п.1 цього рішення відповідно до вимог чинного законодавства.
3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на голову постійної комісії ради з питань освіти, культури, молодіжної політики, сім’ї, спорту, туризму, інформації, охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення (О.Дацюк).

Міський голова Т.Кучма

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту