№141 Рішення виконавчого комітету “Про зарахування громадян на квартирний облік у виконавчому комітеті Дрогобицької міської ради, включення в списки осіб, які користуються правом позачергового та першочергового одержання житла»

21.05.2024 6300

№141 Рішення виконавчого комітету “Про зарахування громадян на  квартирний облік у виконавчому  комітеті Дрогобицької міської ради,  включення в списки осіб, які  користуються правом позачергового  та першочергового одержання житла»

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
Р І Ш Е Н Н Я

 

від 21.05.2024 №141

Про зарахування громадян на
квартирний облік у виконавчому
комітеті Дрогобицької міської ради,
включення в списки осіб, які
користуються правом позачергового
та першочергового одержання житла

 

Розглянувши письмові звернення громадян, враховуючи рекомендації громадської комісії з житлових питань при виконавчому комітеті Дрогобицької міської ради (протокол від 23.04.2024 № 4), керуючись п.п. 19, 21, 46 “Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм житлових приміщень в Українській РСР”, ст. ст. 34, 39, 40, 45, 46 Житлового кодексу України, Законом України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, пп. 2 п. а ч. 1 ст. 30 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет Дрогобицької міської ради вирішив:
1. Зарахувати на квартирний облік у виконавчому комітеті Дрогобицької
міської ради громадян:
1.1. Гр. Бодика Артема Володимировича, *** року народження, особу з інвалідністю *** групи внаслідок війни (посвідчення серія ***), інвалідність якого пов’язана із захистом Батьківщини.
Проживає у квартирі № ***в житловому будинку № *** на вул. *** в місті ***, яка складається з трьох кімнат житловою площею 44,2 кв. м. Квартира згідно з свідоцтвом про право власності перебуває у спільній частковій власності заявника Бодика А.В. (1/6 частки, що становить 7,3 кв. м житлової площі), батька заявника Бодика В.С. (3/6), матері заявника Бодик Г.Є., сестри заявника Арнаутової О.В. На цій площі проживає 6 осіб: заявник Бодик А.В., Бодик Н.А. – дочка заявника, *** року народження, Бодик В.С. – батько заявника, *** року народження, Бодик Г.Є. – мати заявника, ***року народження, Арнаутова О.В. – сестра заявника, *** року народження та Арнаутов М.В. – племінник заявника, *** року народження.
Склад сім’ї заявника – дві особи, а саме: Бодик А.В. – заявник, Бодик Н.А. – дочка заявника.Таким чином, загалом, у власності сім’ї заявника Бодика А.В. в кількості 2-х осіб знаходиться 7,3 кв. м житлової площі, що не перевищує мінімальний розмір житлової площі для двох осіб, який становить 15,0 кв. м.
Включити в список осіб, які користуються правом позачергового одержання житлової площі, на підставі п. 1 ч. 1 статті 46 Житлового кодексу України як особу з інвалідністю 2 групи внаслідок війни.
Підстава: Відсутність мінімального розміру житлової площі,
пп. 1 п. 13 “Правил обліку громадян, які потребують поліпшення
житлових умов, і надання їм житлових приміщень в Українській
РСР”.
1.2. Гр. Курбанова Віктора Бахтіяровича, *** року народження, ***з числа внутрішньо переміщених осіб згідно з рішенням виконавчого комітету Дрогобицької міської ради від 11.07.2022 № 197.
Місцем реєстрації проживання заявника є місто ***, вул. ***, ***, кв. ***, ***. Місцем тимчасового перебування заявника є вул. ***, ***, кв.*** в місті Дрогобич.
Згідно з інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно житло у Курбанова В.Б. відсутнє.
Включити в список осіб, які користуються правом позачергового одержання житлової площі, на підставі п. 5 ч. 1 ст. 46 Житлового кодексу України.
Підстава: ч. 2 ст. 39 Житлового кодексу України.
1.3. Гр. Шевчука Романа Богдановича, *** року народження, учасника бойових дій у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпечення їх здійснення (посвідчення серія***).
Проживає у квартирі № *** в житловому будинку № *** на вул. ***, яка згідно з договором дарування, серія та номер ***, виданий ***, перебуває у приватній власності матері заявника Лехкар О.І. Квартира складається з двох кімнат житловою площею 23,7 кв. м. На цій площі проживає три особи: заявник Шевчук Р.Б., мати заявника Лехкар О.І. та чоловік матері заявника Лехкар В.М.
Місце проживання дружини заявника Шевчук Ю.Ю., *** року народження, та сина заявника Шевчука М.Р., *** року народження, зареєстровано на вул. ***, буд.***, кв*** в м. ***. Квартира складається з трьох кімнат житловою площею 34,9 кв. м. Перебуває у спільній частковій власності бабусі дружини заявника Шкарбанюк Н.П., матері дружини заявника Шкарбанюк А.І. та дядька дружини заявника Шкарбанюка Ю.І.
На квартирний облік у виконавчому комітеті Дрогобицької міської ради зарахувати заявника одного. Згідно з інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно житло у заявника та членів його сім’ї відсутнє.
Включити в список осіб, які користуються правом першочергового одержання житлової площі, на підставі п. 14 ст. 12 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” як учасника бойових дій в заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України.
Термін перебування заявника в зоні бойових дій – 247 днів.
Земельну ділянку заявник станом на сьогоднішній день не отримав.
Черговість в окремому списку учасників бойових дій в зоні АТО та у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України встановити відповідно до «Положення
про порядок зарахування на квартирний облік у виконавчому комітеті Дрогобицької міської ради учасників бойових дій, які брали безпосередню
участь в АТО та у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою
агресією Російської Федерації проти України», затвердженого рішенням виконавчого комітету Дрогобицької міської ради від 17.10.2023 № 262 згідно з додатком.
Підстава: Відсутність мінімального розміру житлової площі,
пп. 1 п. 13 “Правил обліку громадян, які потребують поліпшення
житлових умов, і надання їм житлових приміщень в Українській
РСР”.
1.4. Гр. Павлика Руслана Вікторовича, ***року народження, особу з інвалідністю *** групи внаслідок війни (посвідчення серія ***), інвалідність якого пов’язана із захистом Батьківщини.
Проживає у квартирі № *** в житловому будинку № *** на вул. *** в місті ****, яка згідно з свідоцтвом про право власності від*** року, р. № ***, перебуває у приватній спільній частковій власності заявника Павлика Р.В., матері заявника Павлик І.І., батька заявника Павлика В.Й. та брата заявника Павлика В.В. Квартира складається з однієї кімнати 16,2 кв. м. На цій площі проживає 5 осіб, а саме: сім’я заявника в кількості 4-х осіб: Павлик Р.В. – заявник, Павлик С.В. – дружина заявника,*** року народження, Павлик Т.Р. – син заявника, ***року народження, Романенко К.І. – син заявника, *** року народження, та батько заявника Павлик В.Й., *** року народження.
Згідно з інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно інше житло у заявника та членів його сім’ї відсутнє.
Загалом, у власності сім’ї заявника Павлика Р.В. в кількості 4-х осіб знаходиться 4,5 кв. м житлової площі, що не перевищує мінімальний розмір житлової площі для чотирьох осіб, який становить 30,0 кв. м.
Включити в список осіб, які користуються правом позачергового одержання житлової площі, на підставі п. 1 ч. 1 статті 46 Житлового кодексу України як особу з інвалідністю 2 групи внаслідок війни.
Підстава: Відсутність мінімального розміру житлової площі,
пп. 1 п. 13 “Правил обліку громадян, які потребують поліпшення
житлових умов, і надання їм житлових приміщень в Українській
РСР”.
1.5. Гр. Гоцинця Руслана Ярославовича, *** року народження, учасника бойових дій, який брав безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України (посвідчення серія ***).
Заявник проживає у благоустроєній квартирі № *** в житловому будинку № *** на вул. **** в місті ***, яка на підставі свідоцтва про право власності належить на праві приватної спільної сумісної власності дружині заявника Чайковській Т.Ю., сестрі дружини заявника Богдан Г.Ю. та матері дружини заявника Чайковській В.Д. Квартира складається з двох кімнат житловою площею 28,9 кв. м. На цій площі проживає сім’я заявника в кількості 5-ти осіб: Гоцинець Р.Я. – заявник, Чайковська Т.Ю. – дружина заявника, *** року народження, Гоцинець Д.Р. – син заявника, *** року народження, Гоцинець М.Р. – син заявника, *** року народження, Гоцинець М.Р. – син заявника, *** року народження.
Згідно з інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно у заявника згідно із свідоцтвом про право власності знаходиться в приватній спільній частковій власності ¼ частка квартири № *** в житловому будинку № *** на вул. *** в місті ***, дві кімнати житловою площею 27,0 кв. м.
Загалом, у власності сім’ї заявника Гоцинця Р.Я. в кількості 5-ти осіб знаходиться 16,35 кв. м житлової площі, що не перевищує мінімальний розмір житлової площі для п’ятьох осіб, який становить 37,5 кв. м.
Термін перебування заявника в зоні бойових дій – 580 днів.
Земельну ділянку заявник станом на сьогоднішній день не отримав.
Черговість в окремому списку учасників бойових дій в зоні АТО та у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України встановити відповідно до «Положення
про порядок зарахування на квартирний облік у виконавчому комітеті Дрогобицької міської ради учасників бойових дій, які брали безпосередню
участь в АТО та у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою
агресією Російської Федерації проти України», затвердженого рішенням виконавчого комітету Дрогобицької міської ради від 17.10.2023 № 262 згідно з додатком.

Підстава: Відсутність мінімального розміру житлової площі,
пп. 1 п. 13 “Правил обліку громадян, які потребують поліпшення
житлових умов, і надання їм житлових приміщень в Українській
РСР”.
1.6. Гр. Гавриленка Юрія Миколайовича, *** року народження, внутрішньо переміщену особу з числа учасників бойових дій, який брав безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпечені її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в районі проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей (посвідчення серія ****).
Перебуває на обліку в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб в межах території обслуговування управління соціального захисту населення Дрогобицької міської ради згідно з довідкою від *** № ****.
Місце проживання заявника зареєстровано на ***, ***, кв.***, місто ***, ****. Склад сім’ї заявника – п’ять осіб, а саме: Гавриленко Ю.М. – заявник, Гавриленко О.В. – дружина заявника, *** року народження, Гавриленко М.Ю. – син заявника, *** року народження, Гавриленко П.Ю. – син заявника, *** року народження, Гавриленко П.Ю. – дочка заявника, **** року народження, Гавриленко М.Ю. – дочка заявника, *** року народження.
Включити в список осіб, які користуються правом першочергового одержання житлової площі, на підставі п. 14 ст. 12 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” як учасника бойових
дій, який брав безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.
Підстава: Внутрішньо переміщена особа з числа учасників бойових дій,
абзац 4 п. 8, пп. 8 п. 13 “Правил обліку громадян, які
потребують поліпшення житлових умов, і надання їм житлових
приміщень в Українській РСР”.
1.7. Включити в окремий список осіб з інвалідністю внаслідок війни, які користуються правом позачергового одержання житла, гр. Савшака Ярослава Дмитровича, *** року народження, особу з інвалідністю*** групи внаслідок війни (посвідчення серія ***).
Перебуває на квартирному обліку у виконавчому комітеті Дрогобицької міської ради згідно з рішенням виконавчого комітету від 16.06.2006 № 126. Рішенням виконавчого комітету міської ради від 15.09.2020 № 208, на підставі посвідчення учасника ліквідації ядерних аварій (***) особи з інвалідністю *** групи, включено в окремий список осіб, які користуються правом позачергового одержання житлової площі відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Склад сім’ї заявника – чотири особи: Савшак Я.Д. – заявник, ***року народження, Савшак Л.С. – дружина заявника, *** року народження, Савшак І.Я. – син заявника, *** року народження, Савшак В.Я. – син заявника, *** року народження.
Проживає у житловому будинку № *** на вул. *** в місті Дрогобич, який знаходиться у приватній власності сина заявника Савшака С.Я. Будинок складається з 3-х кімнат житловою площею 43,4 кв. м.
Згідно з інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно житло у заявника та членів його сім’ї відсутнє.
Підстава: п. 1 ч. 1 статті 46 Житлового кодексу України.
2. Затвердити впорядковану відповідно до «Положення про порядок зарахування на квартирний облік у виконавчому комітеті Дрогобицької міської ради учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в АТО та у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України», затвердженого рішенням виконавчого комітету Дрогобицької міської ради від 17.10.2023 № 262, черговість в окремому списку учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в АТО та у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, відповідно до наданих заявниками документами станом на 09.05.2024 року згідно з додатком.
3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з комунальних питань В. Качмара.

Міський голова       Тарас КУЧМА

 

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту