АНАЛІЗ регуляторного впливу до проекту рішення міської ради «Про затвердження Положення про нарахування місцевих податків та зборів»

23.04.2020 1434

АНАЛІЗ регуляторного впливу до проекту рішення міської ради «Про затвердження Положення про нарахування місцевих податків та зборів»

До відома суб’єктів господарювання<
На розгляд чергової сесії Дрогобицької міської ради виноситься проект рішення «Про затвердження Положення про нарахування місцевих податків та зборів».

  1. Стислий виклад проекту регуляторного акту:

З метою забезпечення максимальної мобілізації надходжень коштів до міського бюджету, враховуючи рекомендації постійних комісій ради, відповідно до п.12.4.1. Податкового Кодексу України (із змінами та доповненнями), керуючись п.24 ч. 1 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада вирішила:

1. Затвердити Положення про нарахування та сплату місцевих податків та зборів згідно з додатком.

2. Вважати такими, що втратили чинність з 01.01.2021 наступні рішення Дрогобицької міської ради:

– Рішення Дрогобицької міської ради «Про затвердження Положення про нарахування та сплату місцевих податків та зборів» від 30.05.2019 р. № 1781.

3. Зауваження та пропозиції можуть бути подані:

– за поштовою адресою:         пл. Ринок, 1, м. Дрогобич 82100 відділ економіки виконкому Дрогобицької міської ради каб. 214.

– за електронною адресою:     economic@drohobych-rada/gov/ua

  1. Проект регуляторного акта розміщено у місцевому часописі «Галицька зоря» та на офіційному WEB сайті Дрогобицької міської ради: http://www.drohobych-rada.gov.ua
  2. Строк прийняття зауважень та пропозицій до 20.05.2020 року.
  3. Зауваження та пропозиції приймаються в електронному та паперовому вигляді.
  4. Аналіз впливу регуляторного акта

Визначення та аналіз проблеми, яку пропонується розв’язати шляхом державного регулювання господарських відносин.

Відповідно до Податкового кодексу України (із змінами та доповненнями) виникла необхідність внести пропозиції Дрогобицькій міській раді щодо розгляду та затвердження нового Положення про нарахування та сплату місцевих податків та зборів на 2021 рік, відповідно до п. 12.4.1 Податкового Кодексу України.

Цілі державного регулювання.

Основною ціллю прийняття даного регуляторного акта є мобілізація надходжень до бюджету.

Визначення та оцінка прийнятих альтернативних способів досягнення цілей, аргументація переваг обраного способу.

Діюче Положення необхідно привести у відповідність до Податкового Кодексу України. Альтернативні варіанти будуть суперечити чинному законодавству України та поглиблювати існуючі проблеми, що стосуються нарахування та сплати місцевих податків та зборів.

Опис механізмів і заходів, які забезпечать розв’язання проблеми шляхом прийняття запропонованого регуляторного акту.

Основним завданням запропонованого проекту Положення є систематизувати нарахування та сплату місцевих податків та зборів, при цьому стабілізувати надходження коштів до місцевого бюджету врахувавши інтереси суб’єктів господарювання всіх форм власності та контролюючих органів.

Механізм дії запропонованого регуляторного акту спрямований на мобілізацію надходжень до місцевого бюджету, здійснення контролю за сплатою місцевих податків та зборів. Запропонований проект Положення відповідає принципам державної регуляторної політики, а саме: доцільності, адекватності, ефективності, збалансованості, передбачуваності, принципу прозорості та врахування громадської думки.

Очікувані результати прийняття регуляторного акта.

Результатами прийняття даного регуляторного акта є збільшення поступлень до місцевого бюджету.

Визначення показників результативності регуляторного акта.

Основним показником результативності регуляторного акта є питома вага поступлень від місцевих податків та зборів до бюджету, зокрема, до місцевого бюджету.

Відстеження результативності акта.

Відстеження результативності проводитиметься шляхом здійснення аналізу поступлень місцевих податків та зборів до бюджету, зокрема, до місцевого бюджету.

Перший заступник міського голови І. Герман

Т. Бачинський 22545

І. Гром 22545

 

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту