Депутати ДМР ухвалили звернення щодо блокади Броницького сміттєзвалища та компромісного вирішення проблеми

06.03.2018 629

Депутати ДМР ухвалили звернення щодо блокади Броницького сміттєзвалища та компромісного вирішення проблеми


У вівторок, 6 березня, у Дрогобицькій міській раді відбулося чергове засідання сесії, в ході якого депутати ухвалили звернення Дрогобицької міської ради до сільського голови, депутатів сільської ради та громади с. Брониця, голови Дрогобицької районної ради, депутатів Дрогобицької районної ради, голови Дрогобицької районної державної адміністрації щодо блокади Броницького сміттєзвалища та компромісного вирішення проблеми.

Текст звернення

20 лютого 2018 дрогобичани зверталися до громади села Брониця щодо проблеми з утилізацією побутових відходів, яка потребує негайного вирішення.

У зверненні зазначалося, що сьогодні як броничани, так і дрогобичани свідомі того, що сміттєзвалище повинне відповідати екологічним нормам.

Слід зазначити, що питанню закриття сміттєзвалища має передувати альтернатива: спорудження нового полігону, або ж сміттєпереробного заводу, над чим міський голова та депутатський корпус працює.

Блокування дороги, яка веде до сміттєзвалища, призвело до того, що на вулицях міста Дрогобича нагромадилося чимало сміття та з настанням тепла це може призвести до екологічного лиха не лише у Дрогобичі, а й цілому районі.

В ході переговорів з особами, які блокують дорогу, вдалося з’ясувати, що такі дії спрямовані на вирішення питання ремонту дороги «Дрогобич – Самбір». Проте, ремонт дороги «Дрогобич – Самбір» не є в компетенції міста Дрогобича. Більше того, це питання вирішується на обласному рівні.

Станом на 6 березня 2018 року сміттєзвалище залишається заблокованим, а подальше проведення робіт капітального характеру, які необхідні для рекультивації сміттєзвалища, є неможливим.

Варто пригадати, що впродовж останніх двох років з громадою та сільським головою села Брониця Демків Григорієм Степановичем було погоджено план дій щодо експлуатації сміттєзвалища з поетапною рекультивацією. З боку Дрогобича було загарантовано надання суттєвої фінансової та матеріальної допомоги громаді села Брониця та в межах компетенції, усі домовленості виконано.

Прикро констатувати факт, що всі наші намагання вирішити проблему, яка склалася, в робочому режимі за домовленістю, а також заходи для досудового врегулювання спору виявилися неефективними та безрезультатними. Жодних пропозицій та бачення вирішення проблеми від уповноважених осіб села Брониця не надходило. Напрацювати алгоритм першочергових заходів виходу з ситуації не вдалося .

Таким чином, у Дрогобицької міської ради не залишається іншого шляху як звертатися до судових інстанцій з метою врегулювання даної ситуації та усунення порушень прав та інтересів територіальної громади м. Дрогобича.

Однак, щиро сподіваємось на можливе врегулювання наявної суперечки шляхом переговорів та пошуком компромісів.

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту