Про встановлення пам’ятних таблиць

12.04.2019 467

Про встановлення пам’ятних таблиць

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
____ сесія сьомого скликання
РІШЕННЯ

від ________2019 року № ___

Про встановлення
пам’ятних таблиць

Розглянувши звернення академічної спільноти Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка від 25.01.2019 №241/3-24 щодо встановлення пам’ятних таблиць Гольдбергу Маркові Яковичу і Борецькому Миронові Івановичу, керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування» та «Положенням про порядок встановлення пам’ятних знаків, меморіальних та анотаційних дощок у місті Дрогобичі», затвердженим рішенням сесії від 25.10.2013 № 1149, враховуючи рекомендації постійної комісії ради з питань освіти, культури, молодіжної політики, сім’ї, спорту, туризму, інформації, охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення (протокол від __________2018р. № ____), Дрогобицька міська рада
вирішила:
1. Встановити пам’ятну таблицю Гольдбергу Маркові Яковичу – докторові філологічних наук, професору, відомому в Україні та за її межами славісту, компаративісту, теоретикові перекладу, франкознавцю, провідному фахівцю у царині українсько-сербських літературних зв’язків та культурної взаємодії – на фасаді житлового будинку, де жив з 1967 до 2007 р. в м. Дрогобичі, на вул. М. Грушевського,5 – будинку ОСББ «Весняне,57», відповідно до тексту поданому у додатку №1.
2. Встановити пам’ятну таблицю Борецькому Миронові Івановичу – кандидатові філологічних наук, доцентові, класичному філологу, перекладачу античних та західноєвропейських творів, авторові підручників з історії зарубіжної літератури для загальноосвітніх шкіл України, укладачеві, співавтору та редактору унікального видання «Лексикон античної словесності» – на фасаді житлового будинку, де жив з 1985-2007 рр. в м. Дрогобичі на вул. М. Грушевського,72 – будинку ОСББ «Мрія-72», відповідно до тексту поданому у додатку №2.
3. Витрати на придбання і встановлення зазначеної у п.1,2 даного рішення пам’ятних таблиць здійснити за рахунок заявників.
4.Відділу культури та мистецтв виконавчих органів Дрогобицької міської ради (О.Яводчак) провести облік та реєстр пам’ятних таблиц зазначених у п.1,2 даного рішення відповідно до вимог чинного законодавства.
4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на голову постійної комісії ради з питань освіти, культури, молодіжної політики, сім’ї, спорту, туризму, інформації, охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення (О. Дацюк).

Міський голова Т. Кучма

Переглянути додаток

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту