Про встановлення плати за доступ до елементів інфраструктури об’єкта електроенергетики (опор повітряних ліній електропередач)

03.12.2021 4286

Про встановлення плати за доступ до елементів інфраструктури об’єкта електроенергетики (опор повітряних ліній електропередач)

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
______ сесія _______ скликання
РІШЕННЯ

від __________2021 року № ____

Про встановлення плати за
доступ до елементів інфраструктури
об’єкта електроенергетики (опор
повітряних ліній електропередач)

З метою врегулювання питання доступу до інфраструктури об’єктів електроенергетики  комунальної власності для розташування технічних засобів телекомунікацій, забезпечення розвитку інформаційного суспільства та створення належних умов для розвитку конкуренції на ринку телекомунікаційних послуг шляхом забезпечення ефективного використання існуючих елементів інфраструктури об’єктів  комунальної власності, відповідно до Закону України «Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж», наказу міністерства енергетики та вугільної промисловості України 10.12.2018 р. №622 «Про затвердження Методики визначення плати за доступ до елементів інфраструктури об’єкта електроенергетики», враховуючи рекомендації постійної комісії ради з питань житлово – комунального господарства, будівництва, архітектури, екології, довкілля, транспорту та зв’язку та будівельних інвестицій (протокол №___ від ______ 2021 р.), п.57 ч.1 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада вирішила:

1.Власникам інфраструктури об’єктів електроенергетики комунальної власності під час здійснення доступу до елементів інфраструктури об’єктів доступу керуватися Законом України «Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж», відповідними правилами та методиками визначення плати за доступ до елементів інфраструктури об’єктів доступу, які затверджені у відповідності до зазначеного вище Закону.
2.Встановити, що плата за доступ до об’єктів   електроенергетики комунальної власності, балансоутримувачем яких є комунальне підприємство «Служба муніципального управління» Дрогобицької міської ради, юридичною особою  в розпорядженні якої перебувають об’єкти доступу (надалі – уповноважена особа), в розмірі:
2.1. за розроблення та видачу технічних умов з доступу – 3 000, 00 грн. з ПДВ;
2.2. за доступ до елементів інфраструктури об’єктів електроенергетики – 18,00 грн. за одну опору – елемент будь-якої інфраструктури об’єкта доступу, у тому числі опору лінії електропередачі, на місяць.
3.Уповноваженій особі об’єктів електроенергетики комунальної власності:
3.1.укладати договори з доступу із замовниками доступу до інфраструктури об’єкта доступу у відповідності до законодавства України з урахуванням особливостей, встановлених Законом України «Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж»;
3.2. визначати у договорах з доступу до елементів інфраструктури об’єктів розмір плати відповідно до цього рішення;
3.3.надавати замовнику доступу до інфраструктури об’єкта доступу відповідно до договору з доступу безперешкодний доступ до всіх технічних засобів телекомунікацій, розміщених на елементах інфраструктури об’єкта доступу.
4. Структурним підрозділам Виконавчого комітету Дрогобицької міської ради, в межах своїх повноважень, сприяти у:
4.1.створенні сприятливих умов для функціонування розвитку телекомунікаційних мереж загального користування та повноцінного надання населенню телекомунікаційних послуг;
4.2. організації недискримінаційного доступу операторів та провайдерів телекомунікацій, уповноважених ними осіб до інфраструктури об’єктів електроенергетики комунальної власності на договірній основі з підприємствами, на балансі яких перебуває ця інфраструктура;
4.3. організації розвитку інфраструктури об’єктів електроенергетики комунальної власності для розміщення технічних засобів телекомунікацій з метою задоволення потреб населення у телекомунікаційних послугах.
5. Рішення набирає чинності з моменту оприлюднення на сайті Дрогобицької міської ради.
6.Контроль за виконанням покласти на постійну комісію з питань житлово – комунального господарства, будівництва, архітектури, екології, довкілля, транспорту та зв’язку та будівельних інвестицій (Р. Шагала).

Міський голова Тарас КУЧМА

 

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту