Про встановлення плати за користування місцем для паркування транспортних засобів на відведеному майданчику для паркування на вул.Шолом – Алейхема м. Дрогобич

05.02.2021 1777

Про встановлення плати за користування місцем для паркування транспортних засобів на відведеному майданчику для паркування на вул.Шолом – Алейхема м. Дрогобич

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
ПОРЯДОК ДЕННИЙ
засідання виконавчого комітету

Про встановлення плати за користування
місцем для паркування транспортних
засобів на відведеному майданчику для
паркування на вул.Шолом – Алейхема м. Дрогобич

З метою створення належних умов для паркування транспортних засобів в місті Дрогобичі, відповідно до Податкового кодексу України, ст.25-26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.30 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», Закону України «Про благоустрій населених пунктів», постанови Кабінету Міністрів України від 02.03.2010 № 258 «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів”, Положення про паркування транспортних засобів у м. Дрогобичі, рішення сесії Дрогобицької міської ради від 22.01.2021 №108, виконавчий комітет Дрогобицької міської ради вирішив:
1. Встановити режим роботи відведеного майданчика для паркування на вул.Шолом – Алейхема м. Дрогобич, з 8.00 год. по 19.00 год., крім неділі та святкових днів.
2. Встановити плату на послугу з користування місцем для паркування одним транспортним засобом на відведеному майданчику для паркування на вул.Шолом – Алейхема м. Дрогобич в наступному розмірі:
– тариф за 1 годину – 5,00 гривень.
3. Не справляти плату за паркування та в’їзд з :
3.1. Спеціального автотранспорту під час виконання прямих службових обов’язків (МВС, Державної служби з надзвичайних ситуацій, швидкої медичної допомоги, аварійного спеціалізованого транспорту міських комунальних служб тощо).
3.2. Транспортних засобів, якими керують особи з інвалідністю з ураженням опорно-рухового апарату, члени їхніх сімей, яким відповідно до порядку забезпечення осіб з інвалідністю автомобілями передано право керування автомобілем, та законні представники недієздатних осіб з інвалідністю або дітей з інвалідністю, які перевозять осіб з інвалідністю (дітей з інвалідністю) з ураженням опорно-рухового апарату, а також транспортних засобів, що належать підприємствам, установам, організаціям громадських організацій осіб з інвалідністю та сфери соціального захисту населення і перевозять осіб з інвалідністю (дітей з інвалідністю) з ураженням опорно-рухового апарату.
3.3. За паркування транспортних засобів з 19.00 год. до 8.00 год. та в неділю і святкові дні.
4. При перебуванні у паркувальній зоні, водій зобов’язаний розмістити паркувальний талон у лівому нижньому куті лобового скла в салоні транспортного засобу. Після закінчення часу паркування, за який сплачено, водій зобов’язаний звільнити місце паркування або сплатити вартість послуг з користування майданчиком для платного паркування за час фактичного паркування.
5.Допускається безоплатна стоянка транспортного засобу протягом 10 хвилин після закінчення часу паркування, за який сплачено.
6. Оператору – комунальному підприємству «Служба муніципального управління» Дрогобицької міської ради – організувати і проводити діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на відведеному майданчику для паркування на вул.Шолом – Алейхема м. Дрогобич, у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 02.03.2010 № 258 «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів» та Положення про паркування транспортних засобів у м. Дрогобичі.
7.Організаційному відділу (І. Кушнір) оприлюднити дане рішення в засобах масової інформації.
8.Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з комунальних питань, директора департаменту міського господарства Р.Москалика.

Міський  голова  Т.Кучма

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту