Про встановлення фіксованих ставок єдиного податку для фізичних осіб – підприємців, які здійснюють господарську діяльність

30.05.2016 471

Про встановлення фіксованих ставок єдиного  податку для фізичних осіб – підприємців, які  здійснюють господарську діяльність

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА

____________ сесія сьомого скликання

Р І Ш Е Н Н Я

від ________________ 2016 № ____

Про встановлення фіксованих ставок єдиного

податку для фізичних осіб – підприємців, які

здійснюють господарську діяльність

З метою систематизації і впорядкування ставок єдиного податку для фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють господарську діяльність, та забезпечення максимальної мобілізації надходжень коштів до міського бюджету, враховуючи рекомендації постійних комісій ради, відповідно до Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності» та п. 293.2 Податкового Кодексу України, керуючись п.24 ч. 1 ст.26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада в и р і ш и л а:

  1. Встановити з 01.01.2017 року наступні фіксовані ставки єдиного податку для фізичних осіб – підприємців, які здійснюють господарську діяльність:

Для першої групи платників єдиного податку встановити фіксовану ставку єдиного податку у розмірі 10 відсотків розміру мінімальної заробітної плати.

Для другої групи платників єдиного податку встановити фіксовану ставку єдиного податку у розмірі 20 відсотків розміру мінімальної заробітної плати.

Для третьої групи платників єдиного податку встановити фіксовану ставку єдиного податку у розмірі

  • 3 відсотки доходу у разі сплати податку на додану вартість згідно з Податковим Кодексом України;
  • 5 відсотків доходу у разі включення податку на додану вартість до складу єдиного податку.
  1. Ставки єдиного податку встановлені у відсотках (фіксовані ставки) до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (далі – мінімальна заробітна плата), та у відсотках до доходу (відсоткові ставки).
  2. Фіксовані ставки єдиного податку встановлені для фізичних осіб – підприємців, які здійснюють господарську діяльність, залежно від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць.
  3. Вважати таким, що втратило чинність з 01.01.2017 року рішення Дрогобицької міської ради від 18.06.2015 № 1630 «Про встановлення фіксованих ставок єдиного податку для фізичних осіб – підприємців, які здійснюють господарську діяльність».
  4. Дане рішення набуває чинності з 1 січня 2017 року.
  5. Дане рішення опублікувати в засобах масової інформації.
  6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійні комісії ради.

 

Міський голова                                                                                     Т. Кучма

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту