Про встановлення фіксованих ставок єдиного податку для фізичних осіб – підприємців, які здійснюють господарську діяльність

23.04.2020 1157

Про встановлення фіксованих ставок єдиного податку для фізичних осіб – підприємців, які здійснюють господарську діяльність

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА

_____ сесія сьомого скликання

Р І Ш Е Н Н Я

від                                       2020 року № _________

Про встановлення фіксованих ставок єдиного
податку для фізичних осіб – підприємців, які
здійснюють господарську діяльність

З метою систематизації і впорядкування ставок єдиного податку для фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють господарську діяльність, та забезпечення максимальної мобілізації надходжень коштів до міського бюджету, враховуючи рекомендації постійної комісії ради з питань планування бюджету, фінансів, цінової політики та інвестицій (протокол від _____________2020 № ___) та постійної комісії ради з питань оренди, приватизації, комунального майна, промисловості, торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування, малого та середнього бізнесу (протокол від _____________2020 № ___), відповідно до п. 293.2 Податкового Кодексу України, керуючись п.24 ч. 1 ст.26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада в и р і ш и л а:

1. Встановити з 01.01.2021 року наступні фіксовані ставки єдиного податку для фізичних осіб – підприємців, які здійснюють господарську діяльність:

Для першої групи платників єдиного податку встановити фіксовану ставку єдиного податку у розмірі 10 відсотків розміру прожиткового мінімуму.

Для другої групи платників єдиного податку встановити фіксовану ставку єдиного податку у розмірі 20 відсотків розміру мінімальної заробітної плати.

Для третьої групи платників єдиного податку встановити фіксовану ставку єдиного податку у розмірі

– 3 відсотки доходу у разі сплати податку на додану вартість згідно з Податковим Кодексом України;

– 5 відсотків доходу у разі включення податку на додану вартість до складу єдиного податку.

2. Ставки єдиного податку для платників першої групи встановлюються у відсотках (фіксовані ставки) до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року (далі – прожитковий мінімум), другої групи – у відсотках (фіксовані ставки) до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (далі – мінімальна заробітна плата), третьої групи – у відсотках до доходу (відсоткові ставки)».

3. Фіксовані ставки єдиного податку встановлені для фізичних осіб – підприємців, які здійснюють господарську діяльність, залежно від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць.

4. Вважати таким, що втратило чинність з 01.01.2021 року рішення Дрогобицької міської ради від 30.05.2020 № _____ «Про встановлення фіксованих ставок єдиного податку для фізичних осіб – підприємців, які здійснюють господарську діяльність».

5. Дане рішення набуває чинності з 1 січня 2021 року.

6. Дане рішення опублікувати в засобах масової інформації.

7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію ради з питань планування бюджету, фінансів, цінової політики та інвестицій (Р. Курчик) та на постійну комісію ради з питань оренди, приватизації, комунального майна, промисловості, торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування, малого та середнього бізнесу (Ю. Кушлик).

Міський голова Т. Кучма

Аналіз регуляторного впливу

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту