Про забезпечення виплати середньої заробітної плати увільненим працівникам

17.08.2022 5438

Про забезпечення виплати середньої заробітної плати увільненим працівникам

Додаткове

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
______ сесія _______ скликання
РІШЕННЯ

від __________2022 року № ____

Про забезпечення виплати
середньої заробітної плати
увільненим працівникам

З метою збереження матеріального забезпечення увільненим від роботи працівникам, у зв’язку з введенням воєнного стану в Україні, відповідно до ст.91 Кодексу Законів про Працю України, п.1 ст.1 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», враховуючи рекомендації постійної комісії ради з питань планування бюджету,фінансів,цінової політики та інвестицій ( протокол № ___ від __ _______ 2022року), керуючись ст. 25,ст. 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада вирішила:
1. Зберігати середню заробітну плату працівникам виконкому та виконавчих органів Дрогобицької міської ради, працівникам комунальних підприємств Дрогобицької міської ради, які увільнені від роботи в період воєнного стану в Україні на підставі підтверджуючих документів про: призов на військову службу по мобілізації, відповідно до Указу Президента України №69/2022 від 24.02.2022; прийняття на військову службу, відповідно до мобілізаційного призначення;залучення до виконання завдань з оборони держави; участь у здійсненні заходів з відсічі та стримуванні збройної агресії Російської Федерації; забезпечення оборони України; захисту безпеки населення та територіальної цілісності держави (до моменту виходу на роботу, звільнення чи особливого розпорядження).
2. Структурним підрозділам виконкому та виконавчих органів Дрогобицької міської ради, комунальним підприємствам та установам Дрогобицької міської ради, до повноважень яких входить ведення бухгалтерського обліку та звітності, з 1 серпня 2022 року на час виконання працівниками обов’язку по захисту Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України при нарахуванні заробітної плати врахувати дане рішення, а також, провести перерахунок заробітної плати за липень 2022 року, в частині нарахування середньої заробітної плати з 19 липня 2022 року.
3. Розпорядження міського голови від 19 липня 2022 року №405-р «Про припинення збереження середнього заробітку мобілізованим працівникам» скасувати.
4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на голову постійної комісії ради з питань планування бюджету, фінансів, цінової політики та інвестицій (Р. Бейзик).

Міський голова Тарас КУЧМА

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту