Про затвердження дорожньої карти з питань децентралізації загальноосвітніх навчальних закладів та централізованої бухгалтерії відділу освіти

09.08.2016 611

Про затвердження дорожньої карти  з питань децентралізації загальноосвітніх  навчальних закладів та  централізованої бухгалтерії відділу освіти

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

від ______________ №___

Про затвердження дорожньої карти

з питань децентралізації загальноосвітніх

навчальних закладів та

централізованої бухгалтерії відділу освіти 

З метою розширення автономії навчальних закладів у відповідності до розпорядження Кабінету Міністрів України від 08.12.2009 № 1564-р «Про першочергові заходи щодо забезпечення розширення автономії загальноосвітніх навчальних закладів», листа Міністерства освіти і науки  України від 01.06.2011 № 1/9-423 «Щодо розширення автономії навчальних закладів», ст. 94,103 Бюджетного Кодексу України, протоколу наради керівників загальноосвітніх навчальних закладів при міському голові від 27.07.2016 № 24 з питання дефіциту коштів для фінансування освітньої галузі, керуючись ст.. 40 Закону України «Про місцеве самоврядування» виконавчий комітет Дрогобицької міської ради вирішив:

  1. Зобов’язати відділ освіти (П.Сушко):

1.1. Довести до керівників загальноосвітніх навчальних закладів показники фінансової забезпеченості згідно нормативів, розроблених Міністерством освіти і науки  України, у розрахунку на одного учня, з метою обов’язкового врахування при формуванні мережі, тарифікації педагогічних працівників та затвердження штатних розписів на 2016-2017 навчальний рік.

1.2. 22.08.2016 подати на розгляд позачергового виконавчого комітету Дрогобицької міської ради мережу у розрізі загальноосвітніх навчальних закладів.

1.3. Забезпечити проведення децентралізації централізованої бухгалтерії відділу освіти у зв’язку із введенням штатних одиниць бухгалтерів у загальноосвітніх навчальних  закладах.

  1. Фінансовому управлінню (О.Савран) розглянути питання, при перевиконанні бюджету, щодо дофінансування фонду заробітної плати на проведення поділів класів на групи при вивченні окремих дисциплін, передбачених законодавством у гімназії, ліцеї, спеціалізованих школах №№2,7,16 за рахунок коштів місцевого бюджету.
  1. Керівникам навчальних закладів.

3.1. До 22.08.2016 внести зміни до Статутів навчальних закладів у частині забезпечення фінансування, що надасть змогу здійснювати власний бухгалтерський облік для проведення їх реєстрації у відповідності до чинного законодавства.

3.2. Поділ класів на групи при вивченні окремих дисциплін, що не передбачені законодавством, проводити за рахунок позабюджетних коштів, в тому числі спонсорських та благодійних внесків, відповідно до рішення ради навчального закладу.

3.3. Провести необхідні дії щодо реєстрації навчальних закладів у державних фондах: управлінні пенсійного фонду, фонді соціального страхування по тимчасовій втраті працездатності, відділі статистики, центрі зайнятості, відділі державної податкової інспекції, управлінні державної казначейської служби тощо.

3.4. Провести відкриття рахунків в державній службі  казначейства для  здійснення фінансових операцій.

  1. Створити комітет з конкурсних торгів для проведення процедур державних закупівель та підготувати укладення угод з надання послуг із забезпечення функціонування установ.
  2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з гуманітарних та соціальних питань О. Дукаса.

 

Міський голова                                                                Т.Кучма

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту