Про затвердження Програми забезпечення хворих на цукровий діабет мешканців Дрогобицької міської територіальної громади препаратами інсуліну на 2021 рік.

16.02.2021 2240

Про затвердження Програми забезпечення хворих на цукровий діабет мешканців Дрогобицької міської територіальної громади препаратами інсуліну на 2021 рік.

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
______ сесія _______ скликання
РІШЕННЯ

від __________2021 року № ____

Про затвердження Програми
забезпечення хворих на цукровий діабет
мешканців Дрогобицької міської
територіальної громади
препаратами інсуліну на 2021 рік.

Враховуючи недостатнє фінансування з Державного бюджету та з метою безкоштовного забезпечення хворих на цукровий діабет мешканців Дрогобицької міської територіальної громади препаратами інсуліну, для ефективного і раціонального використання бюджетних коштів керуючись статтями 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Бюджетним кодексом України, відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 23.03.2016р. №239 «Деякі питання відшкодування вартості препаратів інсуліну», від 17.08.1998р. №1303 «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань» (зі змінами та доповненнями), від 05.03.2014р. №73 «Питання реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну», враховуючи накази Міністерства охорони здоров’я України від 23.12.2015р. №890 «Про затвердження Положення про реєстр пацієнтів, що потребують інсулінотерапії» та від 31.08.2020р. № 1989 «Про затвердження реєстру референтних цін (цін відшкодування) на препарати інсуліну станом на 01.08.2020р.», враховуючи рекомендації постійних комісій ради з питань охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення(№ _________ від __________) та з питань планування бюджету, фінансів, цінової політики та інвестицій (№________ від _________) міська рада вирішила:
1. Затвердити Програму забезпечення хворих на цукровий діабет мешканців Дрогобицької міської територіальної громади препаратами інсуліну на 2021 рік (Програма додається).
2. Фінансовому управлінню Дрогобицької міської ради (О.Савран) здійснювати фінансування Програми в межах коштів передбачених в бюджеті на її реалізацію.
3. Координацію та контроль за виконанням Програми покласти на заступника міського голови з гуманітарних та соціальних питань (А.Ковч).
4. Контроль за виконанням рішення сесії покласти на голову постійної депутатської комісії міської ради з питань охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення (І.Герман) та на голову постійної депутатської комісії міської ради з питань планування бюджету, фінансів, цінової політики та інвестицій (Р.Бейзик).

Міський голова Т.Кучма

Переглянути додаток

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту