Про затвердження Програми забезпечення зубного протезування пільгової категорії населення Дрогобицької міської територіальної громади на 2022 рік

18.11.2021 3961

Про затвердження Програми забезпечення зубного протезування  пільгової категорії населення Дрогобицької  міської територіальної громади на 2022 рік

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
______ сесія _______ скликання
РІШЕННЯ

від __________2021 року № ____

Про затвердження Програми
забезпечення зубного протезування
пільгової категорії населення Дрогобицької
міської територіальної громади на 2022 рік

Однією з найбільш актуальних проблем в Україні є стан здоров’я населення, у тому числі його складової – стоматологічного здоров’я. Низький рівень стоматологічного здоров’я, насамперед дитячого населення та вагітних жінок, негативно впливає на стан загального здоров’я упродовж усіх періодів життя людини, спричиняючи соціальні й фінансові проблеми та негативно впливаючи на рівень соціально-економічного розвитку країни.
Для виконання вимог Конституції України, Законів України «Основи законодавства України про охорону здоров’я», «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист», «Про донорство крові та її компонентів», «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Програми подання громадянам гарантованої державою безоплатної медичної допомоги», затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 11.07.2002 р. № 955, постанови Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 р. № 509 «Про облік внутрішньо переміщених осіб», Бюджетного Кодексу України, враховуючи рекомендації постійних комісій ради з питань охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення (№ _________ від __________) та з питань планування бюджету, фінансів, цінової політики та інвестицій (№________ від _________) міська рада вирішила:
1.Затвердити Програму забезпечення зубного протезування пільгової категорії населення на 2022 рік в сумі 250,0 тис. грн. (Програма додається).
2.Фінансовому управлінню Дрогобицької міської ради (О.Савран) передбачити кошти на реалізацію Програми в межах міського бюджету на 2022 р.
3.Координацію та контроль за виконанням Програми покласти на заступника міського голови з гуманітарних та соціальних питань (А.Ковч).
4.Контроль за виконанням рішення сесії покласти на голову постійної депутатської комісії міської ради з питань охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення (І.Герман) та на голову постійної депутатської комісії міської ради з питань планування бюджету, фінансів, цінової політики та інвестицій (Р.Бейзик).

Міський голова Тарас КУЧМА

Переглянути додаток

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту