Про затвердження Програми забезпечення медикаментами по пільгових рецептах ветеранів війни та пільгової категорії населення Дрогобицької міської територіальної громади на 2022 рік

18.11.2021 3981

Про затвердження Програми  забезпечення медикаментами  по пільгових рецептах ветеранів війни та пільгової категорії населення  Дрогобицької міської територіальної громади на 2022 рік

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
______ сесія _______ скликання
РІШЕННЯ

від __________2021 року № ____

Про затвердження Програми
забезпечення медикаментами
по пільгових рецептах ветеранів війни
та пільгової категорії населення
Дрогобицької міської територіальної громади на 2022 рік

Дана Програма має надзвичайно важливе значення в збереженні, відновленні здоров’я та забезпеченні відповідних категорій населення медикаментами і технічними медичними засобами. Особливо категорично стоїть питання забезпечення інвалідів і дітей-інвалідів технічними та іншими засобами. Серед технічних засобів, гостро постала проблема забезпечення калоприймачами (це переважно онкохворі), на обліку перебуває понад 78 осіби, які відповідно щоденно потребують калоприймачі.
Нові вимоги також ставить поява нового контингенту пільгової категорії населення – учасники бойових дій у зоні АТО (учасники бойових дій ООС). Конфліктна ситуація на Сході України з соціально-економічними потрясіннями і бойовими діями актуалізувала увагу медиків і суспільства в цілому до проблем забезпечення медичного обслуговування та організації соціального супроводу учасників бойових дій на території країни. Разом із набуттям військового досвіду, учасники бойових дій зазнають фізичних та психологічних травм.
Частина демобілізованих (за інформацією медичного огляду) потребувала реабілітації (медичної, фізичної і психологічної), причому більша частина цих осіб потребувала комплексної реабілітації.
Адаптація військовослужбовців, які повернулись з «гарячих точок» до мирного життя, лікування, реабілітація, ресоціалізація і забезпечення медикаментами – наразі це першочергові задачі.
Для виконання вимог Конституції України, Закону України від 22.10.1993 № 3551-ХІІ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», постанови Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 року № 1303 «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення» та постанови КМУ від 3 грудня 2009 р. № 1301 «Про затвердження Порядку забезпечення інвалідів і дітей-інвалідів технічними та іншими засобами», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Бюджетного Кодексу України, крім цього згідно постанови КМУ від 3 грудня 2009 р. № 1301 «Про затвердження Порядку забезпечення інвалідів і дітей-інвалідів технічними та іншими засобами» маємо гостру потребу у забезпеченні відповідних категорій населення технічними мед засобами. враховуючи рекомендації постійних комісій ради з питань охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення (№ _________ від __________) та з питань планування бюджету, фінансів, цінової політики та інвестицій (№________ від _________) міська рада вирішила:
1.Затвердити Програму забезпечення медикаментами по пільгових рецептах ветеранів війни та пільгової категорії населення на 2022 рік у сумі 1500,0 тис. грн. (Програма додається).
2.Фінансовому управлінню Дрогобицької міської ради (О.Савран) передбачити кошти на реалізацію Програми в межах міського бюджету на 2022 р.
3.Координацію та контроль за виконанням Програми покласти на заступника міського голови з гуманітарних та соціальних питань (А.Ковч).
4.Контроль за виконанням рішення сесії покласти на голову постійної депутатської комісії міської ради з питань охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення (І.Герман) та на голову постійної депутатської комісії міської ради з питань планування бюджету, фінансів, цінової політики та інвестицій (Р.Бейзик).

Міський голова Тарас КУЧМА

Переглянути додаток

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту