Про затвердження Програми профілактики та лікування стоматологічних захворювань у дітей та окремих категорій дорослого населення Дрогобицької міської територіальної громади на 2022 рік

18.11.2021 4004

Про затвердження Програми  профілактики та лікування  стоматологічних захворювань  у дітей та окремих категорій  дорослого населення Дрогобицької міської територіальної громади на 2022 рік

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
______ сесія _______ скликання
РІШЕННЯ

від __________2021 року № ____

Про затвердження Програми
профілактики та лікування
стоматологічних захворювань
у дітей та окремих категорій
дорослого населення Дрогобицької
міської територіальної громади на 2022 рік

Комунальне некомерційне підприємство «Дрогобицька міська стоматологічна поліклініка» Дрогобицької міської ради – єдиний медичний заклад стоматологічного профілю в районі потужністю 275 відвідувань у зміну, обслуговує населення м. Дрогобича у кількості 74 405 чоловік, з них 13 066 дитячого + 23000 інші населенні пункти Дрогобицької міської територіальної громади.
Щодо дитячого населення міста, то поліклініка надає в повному обсязі всі стоматологічні послуги з дитячої стоматології, які включають в себе профілактику та лікування захворювань зубів, захворювань слизової оболонки порожнини рота та хірургічної патології у дітей.
Враховуючи високий рівень стоматологічних захворювань серед дітей (96% по Україні), необхідно вжити комплекс заходів по збереженню існуючих кадрів дитячих лікарів-стоматологів, що дасть можливість забезпечити надання високого рівня якості лікувального процесу та профілактики стоматологічних захворювань.
Недостатнє матеріально-технічне забезпечення та недостатнє фінансування не надає можливості впроваджувати та використовувати сучасні медичні технології в повному обсязі, використовувати сучасні стоматологічні матеріали згідно потреби.
Для виконання вимог Конституції України, Законів України «Основи законодавства України про охорону здоров’я», «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про внесення змін до Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні»» від 15.06.2004 р., постанови Кабінету Міністрів України від 11.07.2002 № 955 «Про затвердження Програми надання громадянам гарантованої державою безоплатної медичної допомоги», наказу Міністерства охорони здоров’я України від 23.11.2004 р. № 566 «Про затвердження Протоколів надання медичної допомоги за спеціальностями «ортопедична стоматологія», «терапевтична стоматологія», «хірургічна стоматологія», «ортодонтія», «дитяча терапевтична стоматологія», «дитяча хірургічна стоматологія», Бюджетного Кодексу України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійних комісій ради з питань охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення (№ _________ від __________) та з питань планування бюджету, фінансів, цінової політики та інвестицій (№________ від _________) міська рада вирішила:
1.Затвердити Програму профілактики та лікування стоматологічних захворювань у дітей та окремих категорій дорослого населення на 2022 рік у сумі 650,0 тис. грн. (Програма додається).
2.Фінансовому управлінню Дрогобицької міської ради (О.Савран) передбачити кошти на реалізацію Програми в межах затверджених асигнувань міського бюджету на 2022 р.
3.Координацію та контроль за виконанням Програми покласти на заступника міського голови з гуманітарних та соціальних питань (А.Ковч).
4.Контроль за виконанням рішення сесії покласти на голову постійної депутатської комісії міської ради з питань охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення (І.Герман) та на голову постійної депутатської комісії міської ради з питань планування бюджету, фінансів, цінової політики та інвестицій (Р.Бейзик).

Міський голова Тарас КУЧМА

Переглянути додаток

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту