Про організацію гарячого харчування школярів закладів загальної середньої освіти Дрогобицької МТГ

14.01.2022 2748

Про організацію гарячого харчування школярів закладів загальної середньої освіти Дрогобицької МТГ

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
Р І Ш Е Н Н Я

від __________ 2022 року № ______

Про організацію гарячого харчування
школярів закладів загальної середньої
освіти Дрогобицької МТГ

Відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», Закону України «Про освіту», Закону України «Про загальну середню освіту», Закону України «Про внесення змін до деяких законопроектних актів України» від 24 грудня 2015 року № 911-VII, Закону України «Про повну загальну середню освіту», Закону України від 16.01.2020 № 474-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей внутрішньопереміщених осіб», Постанови Кабінету Міністрів України від 19.06.2002 № 856 «Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах», Постанови Кабінету Міністрів України від 04.06.2003 № 850 «Про внесення змін до п. 1 Постанови Кабінету Міністрів України від 19.06.2002 № 856», Постанови Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 № 116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість» (із змінами), Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» (із змінами) та Постанови Кабінету Міністрів від 30.05.2018 № 453 «Про затвердження Державної соціальної програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2021 року, керуючись пп.1, 2 п. «а» ст. 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Дрогобицької міської ради
в и р і ш и в:
1.З початком ІІ семестру 2021-2022 навчального року продовжити безкоштовне харчування у закладах загальної середньої освіти Дрогобицької МТГ учнів 1-11 класів, які мають статус потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи та мають право на дану пільгу, дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей із сімей, які отримують допомогу, як малозабезпечені, дітей учасників антитерористичної операції і прирівняних до них осіб та членів їх сімей, членів сімей, загиблих під час Революції гідності, дітей внутрішньо переміщених осіб, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів та дітей з особливими освітніми потребами та навчаються в інклюзивних класах.
2.З початком ІІ семестру 2021-2022 навчального року продовжити харчування у закладах загальної середньої освіти Дрогобицької МТГ учнів 1-4 класів на умовах співфінансування: 50% за рахунок коштів місцевого бюджету та 50% – до 13 грн. 00 коп. батьківської плати.
3.Керівникам закладів загальної середньої освіти мм. Дрогобича та Стебника, бухгалтерії відділу освіти /О.Вовканич/, забезпечити харчування учнів згідно з пунктами 1 та 2 вартістю до 26 грн. 00 коп., за рахунок асигнувань, передбачених у бюджеті Дрогобицької МТГ на 2022 рік у відповідності до підписаних договорів про надання послуг з організації шкільного харчування (кейтерингу або аутсорсингу) для організації харчування учнів 1-4 класів і пільгових категорій укладених за результатами проведеної процедури закупівлі послуг з організації шкільного харчування (кейтерингу або аутсорсингу).
4. Покласти відповідальність за утримання основних та підсобних приміщень харчоблоків закладів загальної середньої освіти у відповідності до вимог санітарного законодавства, експлуатацію обладнання та утримування його у справному стані на надавачів послуг з організації шкільного харчування учнів 1-4 класів та учнів пільгових категорій закладів загальної середньої освіти.
5. Директорам закладів загальної середньої освіти провести роботу з батьками та вирішити питання організованого харчування учнів за рахунок батьківської плати.
6. Фінансовому управлінню /О.Савран/ забезпечити фінансування харчування учнів у межах асигнувань, передбачених у бюджеті Дрогобицької МТГ на 2022 рік.
7. Рішення виконавчого комітету Дрогобицької міської ради від 16.11.2021 № 369 «Про організацію гарячого харчування школярів закладів загальної середньої освіти Дрогобицької МТГ» вважати таким, що втратило чинність.
8. Відповідальність за виконання даного рішення покласти на керівників закладів загальної середньої освіти.
9. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з гуманітарних та соціальних питань А. Ковча.

Міський голова Т. Кучма

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту