Про особливості оренди майна територіальної громади Дрогобицької мiської ради в умовах воєнного стану для релокованих підприємств

17.10.2022 5271

Про особливості оренди майна територіальної громади Дрогобицької мiської ради в умовах воєнного стану для релокованих підприємств

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
______ сесія _______ скликання
РІШЕННЯ

від __________2022 року № ____

Про особливості оренди майна територіальної громади
Дрогобицької мiської ради в умовах воєнного стану
для релокованих підприємств

З метою сприяння переміщенню виробництва та інших активів релокованих підприємств для проведення господарської діяльності, в умовах повномаштабної збройної агресії російської федерації, вiдповiдно до п. 30 ч.1 ст. 26, ч. 5 ст. 60 Закону України «Про місцеве самоврядування», Закону України «Про оренду державного та комунального майна», Указу Президента України від 24.02.2022 р. «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України «Про затвердження Указу Президента України від 24.02.2022 р. № 2102-IX «Про введення воєнного стану в Україні», постанови Кабінету Міністрів України від 27.05.2022 р. № 634 «Про особливості оренди державного та комунального майна у період воєнного стану», беручи до уваги службову записку управління майна громади № 387 від 05.10.2022 р., враховуючи протокол постійної комісії ради з питань оренди та приватизації комунального майна, промисловості, торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування, малого та середнього бізнесу (№ 29 від 06.10.2022 р.), міська рада вирішила :

1. Переможці електронних аукціонів, які взяли участь в аукціоні з метою переміщення виробництва та інших активів і потужностей для провадження господарської діяльності з територiй Донецької, Луганської, Запорiзької, Київської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернiгiвської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Житомирської, Одеської областей, Автономної Республіки Крим та м. Києва і м. Севастополя, протягом перших шести місяців оренди сплачують орендну плату (у тому числі авансовий внесок) в розмірі 1 гривня за 1 кв. метр орендованої площі (далі пільгова орендна плата) без ПДВ, в порядку, встановленому законодавством.
2.Для отримання права на пiльгову орендну плату переможець аукціону разом із підписаним протоколом аукціону подає орендодавцю рішення Виконавчого комітету Дрогобицької міської ради про сприяння переміщенню виробництва та інших активів і потужностей для провадження дiяльностi.
3.Рішення виконавчого комітету може бути видано не пізніше дати, що передує даті проведення аукціону за умови наявності клопотання орендаря та клопотання відповідного уповновженого органу, встановленого чинним законодавством, про сприяння чи незаперечення переміщення виробництва та інших активів і потужностей для провадження господарської діяльності.
4.Інформацію про місцезнаходження виробничих потужностей заявника, його найменування, ідентифікаційні дані виключно на перiод воєнного стану віднести до службової інформації із присвоєнням грифу «Для службового користування».
5.Відділу депутатської діяльності ради виконавчого комітету Дрогобицької міської ради забезпечити належний облік та обіг інформації, викладеної у цьому рішенні, відповідно до Порядку обігу службової інформації, розпорядниками, володільцями якої є виконавчі органи Дрогобицької мiської ради, в умовах воєнного стану та оприлюднення цього рішення на веб-сайті Дрогобицької міської ради протягом одного місяця після припинення чи скасування воєнного стану.
6.Виконання даного рішення доручити Управлінню майна громади виконавчих органів Дрогобицької міської ради.
7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію ради з питань оренди та приватизації комунального майна, промисловості, торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування, малого та середнього бізнесу (Ю. Кушлика).

Міський голова Тарас КУЧМА

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту