Про перелік категорій вихованців закладів дошкільної освіти мм. Дрогобича та Стебника для яких у 2019 році буде проводитися плата батьків за харчування дитини під час відвідування закладів дошкільної освіти за рахунок коштів міського бюджету

05.08.2019 551

Про перелік категорій вихованців закладів дошкільної освіти мм. Дрогобича та Стебника для яких у 2019 році буде проводитися плата батьків за харчування дитини під час відвідування закладів дошкільної освіти за рахунок коштів міського бюджету

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
РІШЕННЯ

від_______________________________

Про перелік категорій вихованців закладів
дошкільної освіти мм. Дрогобича та Стебника
для яких у 2019 році буде проводитися плата
батьків за харчування дитини під час відвідування
закладів дошкільної освіти за рахунок коштів
міського бюджету

Відповідно до ст. 14, 15, 72 Бюджетного кодексу України, Закону України «Про державний бюджет України на 2019 рік», п. 5 ст. 35 Закону України «Про дошкільну освіту», ст. 5, 13 Закону України «Про охорону дитинства», Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», п.2 Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України – від 21.11.2002р. № 667, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України від 06.12.2002р. № 953/7241, наказу Міністерства освіти і науки України від 08.04.2016 №402 «Про внесення змін до Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах», зареєстровано в Міністерстві юстиції України 29 квітня 2016 р. за № 670/28800, рішення 59 сесії шостого скликання Дрогобицької міської ради від 27 лютого 2015р. №1509 «Про внесення змін до Програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їхніх сімей, членів сімей, загиблих під час Революції гідності (період з 19 по 21 лютого 2014 року) – мешканців м. Дрогобича, осіб, що переселені з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції на 2014-2016 роки», керуючись пп. 2 п. «а» ст. 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Дрогобицької міської ради
вирішив:
1. Встановити з 01 вересня 2019 року розмір плати батьків за харчування дитини протягом одного відвідування закладу дошкільної освіти:
1.1. В групах загального розвитку:
в ясельній групі – 18 грн.00 коп.
в дошкільній групі – 25 грн.00 коп.
1.2 В групах санаторного типу:
в ясельній групі – 24 грн. 00 коп.
в дошкільній групі – 32 грн. 00 коп.
2. Зменшити розмір плати за харчування дитини протягом одного відвідування закладу дошкільної освіти на 50%:
– для батьків, які мають статус багатодітної сім’ї;
-для батьків, діти яких відвідують групи компенсуючого та санаторного типу.
3. Звільнити від плати за харчування дитини протягом одного відвідування закладу дошкільної освіти:
– дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;
– дітей-інвалідів;
– дітей осіб, визначених рішенням Дрогобицької міської ради від 27 лютого 2015р. № 1509;
– дітей батьків, які прирівняні до учасників війни;
– дітей з сімей, в яких сукупний дохід на кожного члена за попередній квартал не перевищував рівня, забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який щороку встановлюється законом про Державний бюджет України для визначення права на звільнення від плати за харчування дитини у комунальних закладах дошкільної освіти;
– дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».
Підставою для звільнення є довідка про призначення такої допомоги, видана органами праці та соціального захисту та довідки про склад сім’ї, виданої житлово-комунальними органами.
4. Доручити начальнику відділу освіти П. Сушку дане рішення довести до відома директорів закладів дошкільної освіти мм. Дрогобича та Стебника та оприлюднити дане рішення на офіційному сайті міської ради.
5. Фінансовому управлінню Дрогобицької міської ради (О.Савран) забезпечити фінансування за рахунок асигнувань, передбачених у міському бюджеті на 2019 рік.
6. Відділ освіти виконавчих органів Дрогобицької міської ради вжити заходів щодо обліку заяв громадян на звільнення від плати за відвідування закладів дошкільної освіти та довідок, на підставі яких надаються ці пільги.
7. Рішення виконавчого комітету Дрогобицької міської ради від 25 січня 2018 року №21 «Про перелік категорій вихованців закладів дошкільної освіти мм. Дрогобича та Стебника для яких у 2018 році буде проводитися плата батьків за харчування дитини під час відвідування закладу дошкільної освіти мм. Дрогобича та Стебника за рахунок коштів міського бюджету» вважати таким, що втратило чинність.
8. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника з гуманітарних та соціальних питань В. Качмара.

Міський голова Т. Кучма

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту