Про першочергові заходи щодо розширення фінансової автономії загальноосвітніх навчальних закладів та децентралізації бухгалтерського обліку

05.08.2016 491

Про першочергові заходи  щодо розширення фінансової автономії  загальноосвітніх навчальних закладів  та децентралізації бухгалтерського обліку

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА

СЕСІЯ СЬОМОГО СКЛИКАННЯ

Р І Ш Е Н Н Я

від ______________ №___

Про першочергові заходи

щодо розширення фінансової автономії

загальноосвітніх навчальних закладів

та децентралізації бухгалтерського обліку

З метою розширення автономії навчальних закладів у відповідності до розпорядження Кабінету Міністрів України від 08.12.2009 р. № 1564-р «Про першочергові заходи щодо забезпечення розширення автономії загальноосвітніх навчальних закладів », листа МОН України від 01.06.2011р. № 1/9-423 «Щодо розширення автономії навчальних закладів», ст. 94,103 Бюджетного Кодексу України, протоколу наради керівників загальноосвітніх навчальних закладів при міському голові від 27.07.2016 р. № 24 з питання дефіциту коштів для фінансування освітньої галузі, враховуючи рекомендацію постійної комісії ради  з питань освіти, культури, молодіжної політики, сім’ї, спорту, туризму, інформації, охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення, постійної комісії ради з питань бюджету, планування фінансів, цінової політики та інвестицій Дрогобицька міська рада вирішила:

1.Зобов’язати відділ освіти (П.Сушко):

1.1. Довести до керівників загальноосвітніх навчальних закладів показники фінансової забезпеченості згідно нормативів, розроблених МОН України, у розрахунку на одного учня, з метою обов’язкового врахування при формуванні мережі, тарифікації педагогічних працівників та затвердження штатного розпису на 2016-2017 навчальний рік.

1.2. Подати на розгляд виконавчого комітету Дрогобицької міської ради мережу у розрізі ЗОШ до 29.08.2016.

  1. Фінансовому управлінню (О.Савран) забезпечити дофінансування фонду заробітної плати на проведення поділів класів на групи при вивченні окремих дисциплін, передбачених законодавством у гімназії, ліцеї, спеціалізованих школах №№ 2,7,16 за рахунок коштів місцевого бюджету.
  2. Керівникам навчальних закладів поділ класів на групи при вивченні окремих дисциплін, що не передбачені законодавством, проводити за рахунок позабюджетних коштів, в тому числі спонсорських та благодійних внесків, відповідно до рішення ради навчального закладу.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на голову постійної комісії ради з питань освіти, культури, молодіжної політики, сім’ї, спорту, туризму, інформації, охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення О.Дацюка.

 

Міський голова                                                                           Т. Кучма

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту