Про статус бійців добровольчих батальйонів у зоні проведення антитерористичної операцї на Сході України

30.06.2016 499

Про статус бійців добровольчих батальйонів  у зоні проведення антитерористичної операцї на Сході України

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА

_____________ сесія  сьомого скликання

Р І Ш Е Н Н Я

від ______________2016 року  №_____

 

Про статус бійців добровольчих батальйонів

у зоні проведення антитерористичної операцї на Сході України

Відповідно до статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”,до пункту 20 статті 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, Дрогобицька міська рада, В И РІШИЛА:

Визнати учасниками бойових дій бійців добровольчих батальйонів у зоні проведення антитерористичної операції на Сході України.

Учасниками бойових дій є особи, які перебували у складі добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізувалися для захисту незалежності, суверенітету, територіальної цілісності України, але в подальшому добровольчі формування не були включені до складу Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів.

Учасниками бойових дій є особи, які брали та беруть участь у виконанні бойових завдань щодо захисту територіальної цілісності України у складі добровольчих формувань, перелік яких визначається спеціальною комісією при міській раді.

Фінансування витрат, пов`язаних із введенням у дію цього рішення, здійснювати за рахунок коштів міського бюджету.

Міській раді утворити комісію з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій бійців добровольчих батальйонів.

Бійцям добровольчих формувань вручаються посвідчення. Порядок виготовлення та видачі посвідчень встановлюється створеною комісією.

Підтримання звернення міської ради до Президента України Петра Порошенка та Голови Верховної Ради України Андрія Парубія щодо гарантій соціального захисту учасників добровольчих формувань, які були створені або самоорганізовувалися для захисту незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України(додається).

Контроль за виконання даного рішення  покласти секретаря міської ради О. Хруща.

 

Міський голова                                                                                                         Т. Кучма

Переглянути додаток

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту