Про формування попередньої мережі класів в школах мм. Дрогобича та Стебника

10.04.2017 460

Про формування попередньої  мережі класів в школах  мм. Дрогобича та Стебника

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
РІШЕННЯ

від _________________

Про формування попередньої
мережі класів в школах
мм. Дрогобича та Стебника

На виконання вимог постанов Кабінету Міністрів України від 14.01.2015 №6 «Деякі питання надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» із змінами, Закону України «Про загальну середню освіту», наказу Міністерства освіти і науки України від 10.05.2011 №424 «Щодо змінності навчання у загальноосвітніх навчальних закладах», рішення виконавчого комітету Дрогобицької міської ради від 17.03.2016 № 60 «Про затвердження плану заходів щодо дотримання жорсткого режиму економії бюджетних коштів і посилення фінансово бюджетної дисципліни у 2016 році», рішення сесії Дрогобицької міської ради від 20.12.16 № 527 «Про міський бюджет м. Дрогобича на 2017 рік», керуючись пп.2 п.а. ст.32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Дрогобицької міської ради вирішив:
1.1 Зобов’язати відділ освіти виконавчих органів Дрогобицької міської ради (П.Сушко) провести попереднє формування мережі класів на 2017/2018 навчальний рік до 25.05.2017 року.
1.2 Забезпечити середню наповнюваність в школах мм. Дрогобича та Стебника не менше 25 учнів у класі.
2. Зобов’язати керівників навчальних закладів:
2.1. З метою раціонального і ефективного використання бюджетних коштів забезпечити формування та відкриття 1-х, 5-х та 10-х класів в загальноосвітніх школах лише з наповнюваністю не менше 20 та не більше 30 учнів у класі.
2.2. Передбачити поділ класів на групи при вивченні навчальних предметів, відповідно до наказу МОН України від 20.02.2002 №128 «Про затвердження Нормативів наповнюваності груп дошкільних навчальних закладів (ясел-садків) компенсуючого типу, класів спеціальних загальноосвітніх шкіл (шкіл-інтернатів), груп подовженого дня і виховних груп загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів та Порядку поділу класів на групи при вивченні окремих предметів у загальноосвітніх навчальних закладах», в межах фінансування освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам загальноосвітніх навчальних закладів.
2.3. З метою якісного доступу до освіти та впровадження науково-педагогічного проекту «Інтелект Україна», відкриття класів здійснювати за наявності збереження середньої наповнюваності учнів в класі по навчальному закладу, за наявності матеріально-технічного забезпечення, відповідності санітарним вимогам, та письмової згоди батьків щодо фінансування навчально-методичного забезпечення.
2.4. Повідомити батьків та учнів про невідкриття 1-х, 5-х та 10-х класів у 2017 – 2018 н.р. при чисельності менше 20 учнів.
2.5. З метою покращення якісного доступу до організації навчально-виховного процесу проводити набір учнів в 1-і класи лише в кількості, що дозволяє забезпечити навчання лише в одну зміну (не більше 30 учнів). При проведенні набору учнів у 1-і класи безумовно виконувати вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 12.04.2000 №646 та листа Міністерства освіти і науки від 14.02.2015 № 1/9-71 «Щодо роз’яснення порядку приймання дітей до першого класу загальноосвітніх навчальних закладів», що обслуговує мікрорайон, де мешкає дитина, не може бути відмовлено у зарахуванні. Обов’язково розмістити на сайті міської ради та сайтах шкіл мм. Дрогобича та Стебника інформацію про закріплення до наявних навчальних закладів мікрорайону дітей для батьків майбутніх першокласників.
3. Відповідальність за виконання даного рішення покласти на керівників загальноосвітніх навчальних закладів та начальника відділу освіти виконавчих органів Дрогобицької міської ради П. Сушка.
4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника з гуманітарних та соціальних питань В. Качмара.

Міський голова Т. Кучма

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту