Ухвала сесії Дрогобицької міської ради “Про діяльність Дрогобицького міського комітету КПУ /КПСС/”

27.08.1991 498

Ухвала сесії Дрогобицької міської ради “Про діяльність Дрогобицького міського комітету КПУ /КПСС/”

Дрогобицька міська Рада народних депутатів
Львівської області
VII /позачергова/ сесія I демократичного скликання
УХВАЛА

від 27 серпня 1991 року
м. Дрогобич

Про діяльність Дрогобицького
міського комітету КПУ /КПСС/

В політичних умовах, які склалися в результаті комуністично-мілітаристського державного перевороту в країні, керуючись постановою Президії Верховної Ради України від 25 серпня 1991 року «Про власність компартії України та КПРС на території України», приймаючи до уваги рішення виконкому Львівської обласної Ради народних депутатів від
23 серпня 1991 р. № 448 «Про політичну ситуацію після антидержавного заколоту та діяльність комуністичної організації Львівщини», рішення виконкому Дрогобицької міської Ради народних депутатів від 22 серпня
1991 р. № 252 «Про діяльність міського комітету компартії України /КПРС/ на території Дрогобицької міської Ради народних депутатів» та розпорядження голови Львівської обласної Ради народних депутатів В. Чорновола від 26 серпня 1991 р. № 473, міська Рада народних депутатів ухвалила:
1. У зв’язку з проведенням політики дестабілізації життя в місті та дезінформації населення регіону, України й Союзу РСР про становище в Дрогобичі після приходу до влади демократичних сил та в зв’язку з лояльним ставленням до антидержавного перевороту 19-21 серпня 1991 року визнати антиконституційною і заборонити на території Дрогобицької міської Ради народних депутатів /в містах Дрогобичі й Стебнику/ діяльність міського комітету компартії України та його осередків на підприємствах, організаціях і установах.
2. Виконавчому комітету Дрогобицької міської Ради народних депутатів взяти на свій баланс майно, що належить міським комітетам КПУ та ЛКСМУ /контроль – Петрушак Б.І./
3. Запропонувати прокуратурі міста /Гук В.Й./ дати правову оцінку дій Дрогобицького міського комітету КПУ /КПСС/ на підтримку конституційного заколоту.
4. Створити при виконкомі Дрогобицької міської Ради народних депутатів комісію з участю депутатів для оцінки діяльності Дрогобицького міськкому КПУ на основі вивчення всіх його документів. Затвердити головою комісії голову комітету контролю міської Ради Модрицького Ю-Р.С. Затвердити склад комісії для оцінки діяльності Дрогобицького міськкому КПУ /КПСС/ додаток № 1/.
5. Доручити заст. голови міськвиконкому Хованцю С.Г. очолити комісію для аналізу діяльності малих підприємств та кооперативів за участю майна і коштів міськкому компартії. Міськфінвідділу Куземко Я.І. /та податковій інспекції/ Головчанський О.Г./ надати необхідну допомогу для оперативної роботи комісії. Затвердити склад комісії для аналізу діяльності підприємств і кооперативів за участю майна і коштів міськкому компартії /додаток № 2/.
6. Створити оціночно-інвентаризаційну комісію для опису всього наявного майна Дрогобицького міськкому КПУ з метою його націоналізації. Затвердити головою комісії Кузняка В.П., зав. відділом будівництва. Затвердити склад оціночно-інвентаризаційної комісії /додаток № 3/.
7. Зобов’язати керівників банків м. Дрогобича /Гайт Є.І., Малько Б. Є., Головатий В. І., Радзієвська Л.І./ до 29 серпня 1991 р. подати інформацію в міську Раду про всі фінансові операції, які мали місце на розрахунковому рахунку Дрогобицького міськкому КПУ.
8. Внести зміни в регламент Дрогобицької міської Ради народних депутатів щодо використання національної та державної символіки /виконавець – Шешурак Т.М./
9. До 2 вересня 1991 року ліквідувати на території Дрогобиць­кої міської Ради народних депутатів наочну агітацію і символи комуністично-імперіалістичного та мілітаристського характеру. Таблиці з назвами державних та громадсько-політичних організацій, підприємств, установ оформити державною мовою України. Гарантувати збереження пам’ятників та пам’ятних знаків полеглим у війнах воїнам /контроль – Семчишин В.Ф./.
10. У зв’язку з припиненням діяльності Дрогобицького міськкому КПУ припинити видання його органу – газети «Вісті Прикарпаття».
11. Координацію роботи утворених комісій покласти на члена міськвиконкому, голову комітета контролю міської Ради
Модрицького Ю-Р.С.
12. Загальний контроль за виконанням ухвали покласти на постійну комісію Дрогобицької міської Ради народних депутатів з дотриманням законності і правопорядку /Новосад Ю.О./.
13. Всю інформацію про хід виконання ухвали оперативно висвітлювати в засобах масової інформації /виконавці – Тихий І.С., Фиштик Й.І./.

Переглянути додаток

Голова міської Ради народних
депутатів, голова виконкому М.І. Глубіш

Секретар сесії О.Й. Калат

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту