Ухвала сесії Дрогобицької міської ради “Про заходи щодо захисту інвалідів м. Дрогобича у зв’язку з переходом до ринкових відносин”

28.10.1991 499

Ухвала сесії Дрогобицької міської ради “Про заходи щодо захисту інвалідів м. Дрогобича у зв’язку з переходом до ринкових відносин”

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ
ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
/восьма сесія першого демократичного скликання/
УХВАЛА

від 28 жовтня 1991 року
м. Дрогобич

Про заходи щодо захисту інвалідів
м. Дрогобича у зв’язку з переходом
до ринкових відносин

На підставі ст.28 Закону УРСР “Про місцеві Ради народних депутатів Української РСР та місцеве самоврядування”, ст.19 Закону “Про основи соціальної захищеності Інвалідів в Українській РСР”, ст.5 Закону УРСР “Про зайнятість населення”, виходячи з ухвали сьомої сесії Львівської обласної Ради народ­них депутатів першого демократичного скликання від 4 вересня 1991 року “Про невідкладні заходи захисту Інвалідів у зв’язку з переходом до ринкових відносин”, з метою вжиття невідкладних заходів для соціального захисту Інвалідів на території Дрого­бицької міської Ради народних депутатів, сесія міської Рада народних депутатів ухвалила:
1. Звільнити від оподаткування в частині сплати платежів до місцевого бюджету суми прибутку, перераховані підприємствами, організаціями, установами громадським організаціям Інвалідів міста, незалежно від їх розміру.
2. Звільнити від оплати за реєстрацію малі підприємства та кооперативи які створюються при громадських організаціях
3. Звільнити інвалідів I та ІІ групи від сплати за отримання свідоцтва про державну реєстрацію підприємницької діяльності.
4. Сприяти виділенню для громадських організацій інвалідів службових приміщень.
5. Для підприємств, які створюють робочі місця для інвалідів понад квоту /5 відсотків від загальної кількості робочих місць при чисельності працюючих 20 осіб і більше / зменшувати величину податку на прибуток на 2 відсотки нарахованої суми платежу в місцевий бюджет за кожен один відсоток працюючих на них інвалідів понад квоту.
6. Надати право безплатного проїзду в міському пасажирському транспорті/крім таксі/всім Інвалідам І тим, хто супроводжує інвалідів І групи.
7. Міськвиконкому при підготовці вихідних даних на проектування і будівництво об’єктів житла І соцкультпобуту врахувати потреби Інвалідів, зокрема влаштування пандусів т а Інших пристосувань для вільного пересування Інвалідів. Передбачити реконструкцію діючих місць громадського користування з врахуванням цих вимог.
На об’єктах, що будуються, внести максимально можливі зміни для полегшення умов життя Інвалідів. Проектувати розміщення у житлових будинках приймальних пунктів для надання інвалідам можливості праці за місцем проживання.
8. Виконкому міської Ради народних депутатів: передбачити виділення громадським організаціям інвалідів, їх підприємствам, об’єднанням, установам, матеріально технічних ресурсів, сировини, обладнання транспортних засобів, а також ринкових фондів на легкові автомобілі;
сприяти передачі громадським організаціям інвалідів в 1991-1992 роках підприємств/цехів/ різного профілю, зокрема тих, де більшість працюючих – інваліди.
надавати інвалідам житло, максимально наближене до місця їх праці.
9. Дрогобицькому міському підприємству по забезпеченню нафтопродуктами /Веселий В Г / забезпечити позачергову заправку автомобілів інвалідів на АЗС №8 по вул. П. Орлика та безплатне сервісне обслуговування на пункті технічного обслуговування /ПТО/ по вул. Стрийській.
10. Міськвикоиному вирішити питання першочергового забезпечення протягом 1991-1992 років телефонним зв’язком інвалідів,позбавлених можливості самостійно пересуватись.
11. Визначити, що пільги, передбачені цією ухвалою, Інвалідам надаються виключно з групою Інвалідності, незалежно від обставин, внаслідок яких настала Інвалідність.
12. Контроль за виконанням ухвали покласти на постійну комісію з соціального захисту жінок, дітей, Інвалідів, людей похилого віку.

Голова міської Ради
народних депутатів М.Глубіш

Секретар сесії Т.Олексишин

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту