№ 1094 Рішення сесії Дрогобицької міської ради “Про проведення заходів з дерусифікації”

14.04.2022 3872

№ 1094 Рішення сесії Дрогобицької міської ради “Про проведення заходів з дерусифікації”

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
ХХV сесія восьмого скликання
РІШЕННЯ

від 14.04.2022 року № 1094

Про проведення заходів з дерусифікації

З метою проведення заходів з дерусифікації, у зв’язку з військовою  агресією російської федерації проти України, враховуючи рекомендації постійної комісії з питань депутатської етики, законності, правопорядку, прав людини, розвитку громади та контролю за дотриманням Регламенту ради (протокол № 33 від 13.04.2022), постійної комісії з питань освіти, культури, молодіжної політики, сім’ї, спорту (протокол № 26 від 14.04.2022), керуючись п.1 ст.37, ч.6  ст.59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада вирішила:
1.Управлінню культури та розвитку туризму виконавчих органів Дрогобицької міської ради спільно з відділом містобудування та архітектури виконавчого комітету Дрогобицької міської ради розробити та подати пропозиції щодо зміни назв вулиць, які популяризують російську культуру.
2.Департаменту міського господарства Дрогобицької міської ради забезпечити заходи по демонтажу пам’ятних знаків радянської епохи (згідно додатку).
3.Музею «Дрогобиччина» забезпечити відповідне зберігання демонтованих пам’яток, пам’ятних знаків та меморіальних дошок визначених додатком до даного рішення.
4.Контроль за виконанням покласти на постійну комісію з питань депутатської етики, законності, правопорядку, прав людини, розвитку громади та контролю за дотриманням Регламенту ради (В. Дзерина).

Міський голова Тарас КУЧМА

Переглянути додаток

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту