№ 1115 Рішення сесії Дрогобицької міської ради “Про погодження створення ботанічних пам’яток природи місцевого значення у с. Медвежа “

12.05.2022 3653

№ 1115 Рішення сесії Дрогобицької міської ради “Про погодження створення ботанічних пам’яток природи місцевого значення у с. Медвежа “

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
ХХVIII сесія восьмого скликання
РІШЕННЯ

від 12.05.2022 року № 1115

Про погодження створення
ботанічних пам’яток природи
місцевого значення у с. Медвежа

З метою збереження та охорони вікових дубів, розташованих на території с. Медвежа, що мають особливу природну цінність, естетичне, пізнавальне та культурне значення і можуть використовуватися у природоохоронних, науково-дослідних та освітньо-виховних цілях, а також для покращення туристичної привабливості регіону, відповідно до ст.ст. 27, 51-53 Закону України «Про природно-заповідний фонд України», п. «і» ч. 1 ст. 15 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», п. 37 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», беручи до уваги клопотання департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації від 28.01.2022 № 31-674/0/2-22 щодо погодження створення об’єктів природно-заповідного фонду та наукове обґрунтування фахівців біолого-природничого факультету Дрогобицького державного педагогічного університету ім. І. Франка про доцільність створення ботанічних пам’яток природи місцевого значення, враховуючи рекомендації постійної комісії ради з питань житлово-комунального господарства, будівництва, архітектури, екології, довкілля, транспорту, зв’язку та будівельних інвестицій (протокол № 36 від 10.05.2022), Дрогобицька міська рада вирішила:
1. Погодити створення на території Дрогобицької міської територіальної громади об’єктів природно-заповідного фонду – ботанічних пам’яток природи місцевого значення у с. Медвежа Дрогобицького району згідно з додатками: «Група дубів звичайних» (6 дерев), площа 0,6 га, на території старого кладовища на вул. Січових Стрільців та «Вікові дуби в урочищі «Великий» (2 дерева), площа 0,3 га.
2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на голову постійної комісії ради з питань житлово-комунального господарства, будівництва, архітектури, екології, довкілля, транспорту, зв’язку та будівельних інвестицій (Р. Шагала).

Міський голова Тарас КУЧМА

Переглянути додаток

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту