№ 143 Розпорядження міського голови “Про затвердження порядку та процедури реалізації на території м. Дрогобича робіт з пошуку, ексгумації, перепоховання останків жертв воєн та політичних репресій, впорядкування місць поховань та місць пам’яті“

14.03.2019 418

№ 143 Розпорядження міського голови “Про затвердження порядку та процедури  реалізації на території  м. Дрогобича  робіт з пошуку, ексгумації, перепоховання останків  жертв воєн та політичних репресій,  впорядкування місць поховань та місць пам’яті“

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
МІСЬКОГО ГОЛОВИ

від 14 березня 2019 р. №143-р

Про затвердження порядку та процедури
реалізації на території м. Дрогобича
робіт з пошуку, ексгумації, перепоховання останків
жертв воєн та політичних репресій,
впорядкування місць поховань та місць пам’яті

Відповідно до ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законів України «Про охорону культурної спадщини», «Про увічнення перемоги над нацизмом в Другій світовій війні 1939-1945 років», «Про поховання та похоронну справу», «Про регулювання містобудівної діяльності», «Благоустрій населених пунктів», постанов Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2000 року № 1867 «Про затвердження Комплексної програми пошуку і впорядкування поховань жертв війни та політичних репресій», від 08 вересня 2004 року №1181 «Деякі питання спорудження (створення) пам’ятників і монументів», Наказу Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 09 червня 2006 р. № 193 «Про затвердження Тимчасового порядку здійснення на території України пошуку, ексгумації та перепоховання останків осіб, які загинули внаслідок воєн, депортацій та політичних репресій, і впорядкування місць їх поховань», з метою своєчасного виявлення, попередження та недопущення передумов, щодо порушення норм чинного законодавства в частині політики національної пам’яті та забезпечення організації робіт з пошуку, ексгумації перепоховання останків осіб, які загинули внаслідок воєн та політичних репресій, і впорядкування місць їх поховань на території м.Дрогобича:
1. Затвердити Порядок та процедуру реалізації на території м.Дрогобича робіт з пошуку, ексгумації, перепоховання останків жертв воєн та політичних репресій, впорядкування місць поховань та місць пам’яті згідно з додатком.
2. КП «Комбінат міського господарства» (С.Жирний), КП «Дрогобичводоканал» (Р.Шагала), КП «Управління капітального будівництва» (В.Бохонок), КП «Дрогобичтеплоенерго» (І.Хом’як), КП «Управитель ЖЕО» (О.Майданюк) при виявленні останків людей під час проведення земляних робіт (розкопок) в обов’язковому порядку надавати інформацію Дрогобицькій міській раді.
3. Департаменту міського господарства (Р.Москалик), відділу культури та мистецтв виконавчих органів Дрогобицької міської ради (О.Яводчак) та відділу містобудування та архітектури (І.Петранич) процедуру реалізації на території м. Дрогобича робіт з пошуку, ексгумації, перепоховання останків жертв воєн та політичних репресій, впорядкування місць поховань та місць пам’яті проводити згідно Порядку.
4. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника міського голови з гуманітарних та соціальних питань В. Качмара.

Міський голова Т. Кучма

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту