№ 1464 Рішення сесії Дрогобицької міської ради ”Про встановлення меморіальної таблиці на будинку, де в 1941 р. містився провід ОУН“

29.11.2018 380

№ 1464 Рішення сесії Дрогобицької міської ради ”Про встановлення  меморіальної таблиці на будинку,   де в 1941 р. містився провід ОУН“

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
42 сесія сьомого скликання
РІШЕННЯ

від 29.11.2018 року № 1464

Про встановлення
меморіальної таблиці на будинку,
де в 1941 р. містився провід ОУН

Розглянувши колективне звернення голів ВГО «Бойківське етнологічне товариство», Науково-ідеологічного центру ум. Д. Донцова та ГО «Національний орієнтир» про встановлення меморіальної таблиці на фасаді будинку вул. Лесі Українки,2 у м. Дрогобичі, де у 1941 р. містився Провід ОУН Дрогобицької області, відкриваючи сторінки історії м. Дрогобича, керуючись ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування» та «Положенням про порядок встановлення пам’ятних знаків, меморіальних та анотаційних дощок у місті Дрогобичі», затвердженим рішенням сесії від 25.20.2013 № 1149, враховуючи рекомендації постійної комісії ради з питань освіти, культури, молодіжної політики, сім’ї, спорту, туризму, інформації, охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення (протокол від 16.11.2018р. № 55), Дрогобицька міська рада вирішила:
1. Відкриваючи сторінки історії м. Дрогобича часу діяльності ОУН, вшановуючи жертовність керівництва та провідників Проводу, до 110- ї річниці від дня народження Степана Бандери встановити меморіальну таблицю на фасаді будинку бібліотеки Дрогобицького державного педагогічного університету ім. І.Франка (вул. Лесі Українки, 2), де у 1941 містився Провід ОУН Дрогобицької області, відповідно до тексту поданому у додатку.
2. Витрати на придбання і встановлення зазначеної у п.1 даного рішення пам’ятної таблиці здійснити за рахунок заявників.
3. Відділу культури та мистецтв виконавчих органів Дрогобицької міської ради (О.Яводчак) провести облік та реєстр пам’ятної таблиці зазначеної у п.1 даного рішення відповідно до вимог чинного законодавства.
4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на голову постійної комісії ради з питань освіти, культури, молодіжної політики, сім’ї, спорту, туризму, інформації, охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення (О. Дацюк).

Міський голова Т. Кучма

Переглянути додаток

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту