№ 166 Розпорядження міського голови “Про заходи щодо запобігання та заборони продажу рідкісних і таких, що перебувають під загрозою зникнення, видів рослин”

05.03.2020 1125

№ 166 Розпорядження міського голови “Про заходи щодо запобігання та заборони  продажу рідкісних і таких, що перебувають  під загрозою зникнення, видів рослин”

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
МІСЬКОГО ГОЛОВИ

Від 5 березня 2020 №166-р

Про заходи щодо запобігання та заборони
продажу рідкісних і таких, що перебувають
під загрозою зникнення, видів рослин

З метою охорони, збереження та відтворення біологічного різноманіття рідкісних і таких, що перебувають під загрозою зникнення, видів рослин, відповідно до ст. 66 Конституції України, ст.ст. 12, 68 Закону України «Про охорону навколишнього природнього середовища», ст. 12, Закону України «Про рослинній світ», ст.ст. 5, 8, 10 Закону України «Про Червону книгу України», ст. 40 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Правил благоустрою міста Дрогобич, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 07.11.2012 №1030 «Про розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування (зростання)», ч.2 ст.88-1 та ст.90 Кодексу України про адміністративні правопорушення, розглянувши лист Департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації № 5/33-150/0/2-20 від 19.02.2020, керуючись п. 20 ч.4 ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування»:
1. Заборонити торгівлю ранньоквітучими рідкісними і такими, що перебувають під загрозою зникнення, видами рослин на ринках та поза їх межами.
2. Створити робочу групу з моніторингу, профілактики торгівлі ранньоквітучими рідкісними і такими, що перебувають під загрозою зникнення видами рослин на території міста та затвердити її склад згідно з додатком.
3. Рекомендувати Дрогобицькому міському відділу поліції Головного управління Національної поліції України у Львівській області, здійснювати заходи щодо протидії торгівлі на території міста (включаючи торгові ринки) ранньоквітучими рідкісними і такими, що перебувають під загрозою зникнення, видами рослин, занесених до Червоної книги України та відповідно до наданих повноважень документувати та вилучати рослинну продукцію, вживати заходи з притягнення винних осіб до відповідальності, згідно вимог чинного законодавства.
4. Департаменту міського господарства Дрогобицької міської ради (Р.Москалик) та КП «Муніципальна варта» ДМР (В.Яценко) провести роз’яснювальну та профілактичну роботу з власниками стаціонарних об’єктів торгівельної мережі міста та іншими суб’єктами господарювання щодо запобігання торгівлі ранньоквітучими рідкісними і такими, що перебувають під загрозою зникнення, видами рослин.
5. КП «Дрогобицький ринок» (В.Білоган) не допускати торгівлю ранньоквітучими рідкісними і такими, що перебувають під загрозою зникнення, видами рослин.
6. Робочій групі узгодити графік проведення спільних перевірок території міста з метою запобігання незаконного збору, заготівлі й торгівлі ранньоквітучими рідкісними і такими, що перебувають під загрозою зникнення, видами рослин.
7. Сектору прес-служба організаційного відділу виконавчого комітету Дрогобицької міської ради (З.Квасній):
7.1 Оприлюднити це розпорядження у засобах масової інформації та на офіційному сайті Дрогобицької міської ради та її виконавчих органів.
7.2 Провести інформування громадян через засоби масової інформації щодо заборони торгівлі на території міста ранньоквітучими рідкісними і такими, що перебувають під загрозою зникнення, видами рослин.
8. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника міського голови І.Германа.

Міський голова Т. Кучма

Переглянути додаток

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту