№ 198 Рішення сесії Дрогобицької міської ради “Про встановлення пам’ятного каменя на місці встановлення пам’ятного знаку ліквідаторам – чорнобильцям Дрогобиччини”

31.03.2016 559

№ 198 Рішення сесії Дрогобицької міської ради “Про встановлення пам’ятного каменя на місці встановлення пам’ятного знаку ліквідаторам – чорнобильцям Дрогобиччини”

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА

                               VШ   сесія сьомого скликання                               

РІШЕННЯ

від 31 березня 2016 року № 198

 

Про встановлення пам’ятного

каменя на місці встановлення

пам’ятного знаку ліквідаторам –

чорнобильцям Дрогобиччини

 

З метою забезпечення належного вшанування мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції у 1986 року, на виконання Постанови Верховної Ради України «Про вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та про заходи, пов’язані з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи» від 12.11.2015 № 793-УІІІ, розглянувши клопотання Дрогобицької районної громадської організації потерпілих від аварії на Чорнобильській АЕС «Захист» від 22 грудня 2015 № 19, керуючись ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування» та «Положенням про порядок встановлення пам’ятних знаків, меморіальних та анотаційних дощок у місті Дрогобичі», затвердженим рішенням сесії від 25.20.2013 № 1149, врахувавши погодження відділу охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської облдержадміністрації від 16.02.16  № 3/125, ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області від 27.11.15 № 58-4/11052 та рекомендації постійної комісії ради з питань освіти, культури, молодіжної політики, сім’ї, спорту, туризму, інформації, охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення (протокол від_______ 2015 р. №___), міська рада вирішила:

  1. Надати дозвіл Дрогобицькій районній громадській організації потерпілих від аварії на Чорнобильській АЕС «Захист» встановити 26 квітня 2016 р. камінь з інформаційною таблицею на місці встановлення пам’ятного знаку ліквідаторам – чорнобильцям Дрогобиччини на зовнішній території прилеглій до фасаду адміністративної будівлі ДПРЧ-5 ГУ ДСНС України у Львівській області в м. Дрогобичі на вул. Зварицькій,9.
  2. Заявнику підготувати проектну пропозицію пам’ятного знаку ліквідаторам – чорнобильцям Дрогобиччини та подати на розгляд архітектурної ради відповідно до вимог чинного законодавства.
  3. Витрати на придбання і встановлення зазначених у п.1 даного рішення пам’ятного знаку та каменя здійснити за рахунок заявника.
  4. Дрогобицькому РВ ГУ ДСНС у Львівській області (Р. Свястин) надати посильну допомогу з облаштування території для встановлення пам’ятного знаку ліквідаторам – чорнобильцям Дрогобиччини.
  1. Відділу культури та мистецтв виконавчих органів Дрогобицької міської ради (О.Яводчак) провести облік та реєстр пам’ятного знаку відповідно до вимог чинного законодавства.
  2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на голову постійної комісії ради з питань освіти, культури, молодіжної політики, сім’ї, спорту, туризму, інформації, охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення (О. Дацюк).

 

 

Міський голова                                                                                       Т. Кучма

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту