№ 2014 Рішення сесії Дрогобицької міської ради ”Про створеня пішохідної зони у центральній частині міста (пл. Ринок)”

19.11.2019 685

№ 2014 Рішення сесії Дрогобицької міської ради ”Про створеня пішохідної зони  у центральній частині міста (пл. Ринок)”

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
58 сесія сьомого скликання
Р І Ш Е Н Н Я

від 19.11.2019 року № 2014

Про створеня пішохідної зони
у центральній частині міста (пл. Ринок)

Враховуючи необхідність раціонального перерозподілу міського простору, впорядкування руху транспортних засобів для підвищення рівня безпеки руху пішоходів в центральній частині міста (пл. Ринок), підвищення туристичної привабливості міста, створення умов для безпечного і комфортного руху пішоходів, керуючись ст. 6 закону України «Про охорону культурної спадщини», ст. ст. 27, 52 Закону України «Про дорожній рух», ст. ст. 17, 19, 21 Закону України «Про автомобільні дороги» та враховуючи рекомендації постійної комісії ради з питань житлово-комунального господарства, будівництва, архітектури, екології, довкілля, транспорту та зв’язку (протокол від 30.10.2019 № 80) та враховуючи рекомендації постійної комісії ради з питань оренди, приватизації, комунального майна, промисловості, торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування, малого та середнього бізнесу (протокол від ________________ №____), керуючись п. 56-1 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада вирішила:
1. Оголосити центральну частину міста (пл. Ринок) пішохідною зоною.
2. Заборонити наскрізний проїзд та обмежити в’їзд транспортних засобів у пішохідну зону, визначену в п.1 цього рішення, легковому та вантажному транспорту окрім: – спеціального автотранспорту зі службовими державними номерними знаками під час виконання прямих службових обов’язків (прокуратура, патрульна поліція, Служба безпеки України, пожежна охорона, швидка медична допомога, аварійний спеціалізований транспорт міських комунальних служб); – транспортних засобів організаторів масових заходів при наявності розпорядження міського голови.
2.1. Обмежити в’їзд автотранспорту у визначену пішохідну зону (пл. Ринок) з вулиць Бориславська, Трускавецька, І. Мазепи, Ковальська шляхом встановлення відповідних обмежувачів руху.
3. Департаменту міського господарства Дрогобицької міської ради (Р. Москалик) забезпечити встановлення на вул. Осмомисла (в’їзд на пл. Ринок) дорожнього знаку 3.34. «Зупинка заборонена», знаку 5.70. «фото-, відео фіксування порушень Правил дорожнього руху», знаку 5.33. «Пішохідна зона», знаку 3.1. «Рух заборонено» та знаку 3.38. «Зона обмеженої стоянки» та табличку 7.19 обмеження тривалості стоянки.
4. Встановити, що підвезення товару в заклади торгівлі, які розташовані в межах пішохідної зони, визначеної в п.1 цього рішення дозволяється за допомогою підручних засобів (візки та ін.).
5. Дрогобицькому відділенню поліції НП ГУ У Львівській області (А. Білас): – здійснювати контроль за дотриманням водіями та іншими учасниками руху виконання даного рішення; – у разі порушення правил стоянки і паркування у пішохідній зоні здійснювати евакуацію транспортного засобу на спеціально обладнаний майданчик відповідно до чинного законодавства.
6. Відділу економіки виконавчого комітету міської ради (Т. Бачинський) довести дане рішення до відома керівників підприємств, установ та організацій, що здійснюють господарську діяльність в межах пішохідної зони, визначеної в п.1 цього рішення.
7. Організаційному відділу виконавчого комітету міської ради (І. Кушнір) опублікувати дане рішення в газеті «Газицька зоря».
8. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, будівництва, архітектури, екології, довкілля, транспорту та зв’язку (А. Янів).

Міський голова Т.Кучма

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту