№ 2141 Рішення сесії Дрогобицької міської ради “Про затвердження звіту про незалежну оцінку об’єкту комунальної власності територіальної громади в особі Дрогобицької міської ради Львівської області та про проведення електронного аукціону з умовами для продажу нежитлової будівлі за адресою: м. Дрогобич, вул. Стрийська, 98, пл. 494,3 м. кв. “

18.01.2024 5473

№ 2141 Рішення сесії Дрогобицької міської ради “Про затвердження звіту про незалежну оцінку об’єкту комунальної власності територіальної громади в особі Дрогобицької міської ради Львівської області та про проведення електронного аукціону  з умовами для продажу нежитлової будівлі за адресою: м. Дрогобич, вул. Стрийська, 98, пл. 494,3 м. кв. “

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
XLVI сесія восьмого скликання
РІШЕННЯ

від 18.01.2024 року № 2141

 

Про затвердження звіту про незалежну оцінку
об’єкту комунальної власності територіальної громади
в особі Дрогобицької міської ради Львівської області
та про проведення електронного аукціону
з умовами для продажу нежитлової будівлі
за адресою: м. Дрогобич, вул. Стрийська, 98, пл. 494,3 м. кв. 

З метою забезпечення прозорості та відкритості наповнення бюджету  територіальної громади в особі Дрогобицької міської ради Львівської області, беручи до уваги рекомендації аукціонної комісії (протокол № 35 від 08.01.2024 р.), постійної комісії ради з питань оренди та приватизації комунального майна, промисловості, торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування, малого та середнього бізнесу (протокол № 48 від 10.01.2024 року), постійної комісії ради з питань бюджету, планування фінансів, цінової політики та інвестицій (протокол № 96 від 16.01.2024 р.), розглянувши звіт та висновок про вартість майна нежитлової будівлі площею 494,3 м. кв., що розташована за адресою: м. Дрогобич, вул. Стрийська, 98, рецензію на висновок про вартість майна від 04.01.2024 р., керуючись Законом України «Про приватизацію державного і комунального майна», Порядком проведення електронних аукціонів для продажу об’єктів малої приватизації та визначення додаткових умов продажу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10 травня 2018 № 432, ст. 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”,  міська рада вирішила:
1. Затвердити звіт про незалежну оцінку об’єкту комунальної власності територіальної громади в особі Дрогобицької міської ради Львівської області, який підлягає продажу на конкурентних засадах шляхом проведення електронного аукціону з умовами згідно з Додатком № 1.
2. Провести електронний аукціон з умовами для продажу нежитлової будівлі, що знаходиться за адресою: Львівська обл., м. Дрогобич, вул. Стрийська, 98, площею 494,3 м. кв.
2.1. Затвердити стартову ціну для продажу на аукціоні з умовами нежитлової будівлі, що знаходиться за адресою: Львівська обл., м. Дрогобич, вул. Стрийська, 98, площею 494,3 м. кв. у розмірі 3 731 300,00 (три мільйони сімсот тридцять одна тисяча триста гривень) грн., без ПДВ, згідно зі звітом про оцінку майна.
2.2. Значення кроку при проведенні електронного аукціону з умовами з продажу нежитлової будівлі, що знаходиться за адресою:  Львівська обл., м. Дрогобич, вул. Стрийська, 98, площею 494,3 м. кв.  затвердити на рівні 1% від стартової ціни та становить 37 313,00 (тридцять сім  тисяч триста тринадцять гривень) грн., без ПДВ.
3. У разі непродажу на аукціоні з умовами об’єкту комунальної власності, вказаного у п. 2 даного рішення, за стартовою ціною чи вище стартової, п.п. 2,2.1.,2.2.,4 даного рішення вважати такими, що втратили чинність.
4. Затвердити умови продажу об»єкту комунальної власності, вказаного у п. 2 даного рішення, згідно з Додатком № 2 до даного рішення.
5. Управлінню майна громади виконавчих органів Дрогобицької міської ради здійснити приватизацію об’єкту комунальної власності територіальної громади в особі Дрогобицької міської ради Львівської області  шляхом аукціону з умовами відповідно до чинного законодавства України.
6. Доручити начальнику Управління майна громади виконавчих органів Дрогобицької міської ради (М. Свідовська) затвердити висновок про вартість майна, текст інформаційного повідомлення про продаж на електронному аукціоні з умовами об‘єкту комунальної власності територіальної громади в особі Дрогобицької міської ради Львівської області за адресою: Львівська обл., м. Дрогобич, вул. Стрийська, 98, площею 494,3 м. кв. та уповноважити підписати договір купівлі-продажу нежитлової будівлі, що знаходиться за адресою: Львівська обл., м. Дрогобич, вул. Стрийська, 98, площею 494,3 м. кв. після сплати в повному обсязі ціни продажу об’єкта приватизації протягом 25 робочих днів з дня формування протоколу про результати електронного аукціону.
7. Затвердити наступні умови аукціону для продажу нежитлової будівлі, що знаходиться за адресою: Львівська обл., м. Дрогобич, вул. Стрийська, 98, площею 494,3 м. кв.:
7.1. особа, яку за результатами електронного аукціону буде визнано переможцем аукціону, зобов’язана укласти після оприлюднення результатів аукціону з відповідним органом культурної спадщини попередній договір  про укладення в майбутньому охоронного договору на пам’ятку культурної спадщини, що є об’єктом приватизації з викладенням його істотних умов, у тому числі, щодо цільового використання пам’ятки архітектури місцевого значення. Попередній договір про укладення в майбутньому охоронного договору на пам’ятку культурної спадщини укладається до моменту укладення договору купівлі-продажу об’єкту приватизації;
7.2. особа, яку за результатами електронного аукціону буде визнано переможцем аукціону, зобов’язана забезпечити збереження нежитлової будівлі за адресою: Львівська обл., м. Дрогобич, вул. Стрийська, 98, площею 494,3 м. кв., що є пам’яткою архітектури місцевого значення, охоронний договір № 19-АА-22 від 15.12.2022 р., відповідно до вимог Закону України «Про охорону культурної спадщини» та вимог охоронного договору на пам’ятку культурної спадщини;
7.3. відповідно до ст. 23 Закону України «Про охорону культурної спадщини» та постанови КМУ від 28.12.2001 р. № 1768 «Про затвердження Порядку укладання охоронних договорів на пам’ятки культурної спадщини»,  власник пам’ятки або уповноважений ним орган зобов’язаний не пізніше, ніж через один місяць з моменту отримання пам’ятки у власність укласти охоронний договір з відповідним органом охорони культурної спадщини;
7.4. договір № 52 оренди нерухомого майна, що належить до комунальної власності Дрогобицької міської ради Львівської області від 15.12.2022 р., укладений між Управлінням майна громади та ТзОВ «Піранья ТЕХ» на оренду нежитлової будівлі за адресою: м. Дрогобич, вул. Стрийська, 98, пл. 494,3 м. кв. зберігає чинність для нового власника приватизованого майна, а в разі, якщо покупцем переданого в оренду об’єкта комунального майна є орендар, дія відповідного договору та додаткової угоди № 2 до договору № 52 оренди нерухомого майна, що належить до комунальної власності Дрогобицької міської ради Львівської області від 15.12.2023 р. припиняється з дня, за яким об’єкт оренди переходить у його власність;
7.5. зобов»язати переможця аукціону відшкодувати вартість експертної оцінки у сумі 3500,00 грн. на нежитлову будівлю, що знаходиться за адресою: Львівська обл., м. Дрогобич, вул. Стрийська, 98, площею 494,3 м. кв.;
7.6. зобов’язати переможця аукціону відшкодувати вартість робіт по виготовленню технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель у сумі 7 722,39 грн. без ПДВ.;
7.7. право власності чи право користування на земельну ділянку під об’єктом нерухомого майна не переходить до Покупця за результатами даного аукціону, а підлягає наступному оформленню в установленому чинним законодавством України порядку. Управлінню майна громади оголосити аукціон після присвоєння кадастрового номеру на земельну ділянку під об’єктом нерухомого майна.
8. Виконання даного рішення доручити Управлінню майна громади виконавчих органів Дрогобицької міської ради.
9. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію ради з питань оренди та приватизації комунального майна, промисловості, торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування, малого та середнього бізнесу та постійну комісію ради з питань бюджету, планування фінансів, цінової політики та інвестицій.

Міський голова Тарас КУЧМА

Переглянути додаток

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту