№ 2199 Рішення сесії Дрогобицької міської ради “Про включення до Переліку другого типу об’єктів комунальної власності територіальної громади в особі Дрогобицької міської ради та надання дозволу на укладення договору оренди нежитлових приміщень та нежитлової будівлі“

22.02.2024 5659

№ 2199 Рішення сесії Дрогобицької міської ради “Про включення до Переліку другого типу  об’єктів комунальної  власності територіальної громади в особі Дрогобицької міської ради та надання дозволу на укладення договору оренди нежитлових приміщень та нежитлової будівлі“

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
XLVII сесія восьмого скликання
РІШЕННЯ

від 22.02.2024 року № 2199

 

Про включення до Переліку другого типу
об’єктів комунальної власності територіальної громади
в особі Дрогобицької міської ради та надання дозволу
на укладення договору оренди
нежитлових приміщень та нежитлової будівлі”     

Беручи до уваги звернення начальника відділу охорони здоров’я № 1311 від 11.12.2023 р.,№ 158 від 09.02.2024 р., № 159 від 09.02.2024 р., звернення громадської організації «Фонд імені Івана Франка» № 137/3-32 від 17.01.2024 р., звернення управління соціального захисту населення Дрогобицької міської ради № 574 від 06.02.2024 р., звернення управління культури та розвитку туризму виконавчих органів Дрогобицької міської ради № 28 від 19.01.2024 р., враховуючи протокол постійної комісії ради з питань оренди та приватизації комунального майна, промисловості, торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування, малого та середнього бізнесу (№ 49 від 15.02.2024 року), протокол постійної комісії ради з питань бюджету, планування фінансів, цінової політики та інвестицій (протокол № 98 від 15.02.204 р.), керуючись ст. ст. 26, 60 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, Законом України „Про оренду державного та комунального майна”, Порядком передачі в оренду державного та комунального майна, затвердженого Постановою КМУ від 03.06.2020 р. № 483, Постановою КМУ № 634 від 27.05.2022 р. «Про особливості оренди державного та комунального майна у період воєнного стану», рішенням Дрогобицької міської ради № 612 від 09.09.2021 р. «Про затвердження Положення про оренду майна Дрогобицької міської територіальної громади», рішенням Дрогобицької міської ради № 781 від 25.11.2021 р. «Про затвердження Методики розрахунку орендної плати за користування майном Дрогобицької міської територіальної громади», міська рада вирішила:
1. Включити до Переліку об’єктів комунальної власності другого типу, які підлягають передачі в оренду без проведення аукціону нежитлову будівлю комунальної власності територіальної громади в особі Дрогобицької міської ради Львівської області за адресою: с. Дережичі, вул. Миру, 36, площею 46,6 м. кв. та надати дозвіл КНП «Дрогобицька районна поліклініка» Дрогобицької міської ради на укладення договору оренди нежитлової будівлі за адресою: с. Дережичі, вул. Миру, 36, площею 46,6 м. кв. з КНП «Модрицька амбулаторія загальної практики сімейної медицини» Трускавецької міської ради для організації пункту громадського здоров’я для обслуговування мешканців села Дережичі терміном на 5 років.
1.1. Розрахунок орендної плати для КНП «Модрицька амбулаторія загальної практики сімейної медицини» Трускавецької міської ради здійснювати у розмірі 1,20 грн., в т.ч. ПДВ, в рік відповідно до п. 16 Методики розрахунку орендної плати за користування майном Дрогобицької міської територіальної громади.
2. Включити до Переліку об’єктів комунальної власності другого типу, які підлягають передачі в оренду без проведення аукціону нежитлове приміщення комунальної власності територіальної громади в особі Дрогобицької міської ради Львівської області за адресою: м. Дрогобич, вул. Івана Франка, 14, площею 27, 5 м. кв. та надати дозвіл комунальному закладу «Дрогобицький культурно-освітній центр імені Івана Франка» Дрогобицької міської ради на укладення договору оренди нежитлового приміщення за адресою: м. Дрогобич, вул. І. Франка, 14, площею 27,5 м. кв. з громадською організацією «Фонд імені Івана Франка» для здійснення статутної діяльності терміном на 5 років.
2.1. Розрахунок орендної плати для громадської організації «Фонд імені Івана Франка» здійснювати з урахуванням орендної ставки у розмірі 1% від ринкової вартості нежитлового приміщення відповідно до п.п.4,5,19 Методики розрахунку орендної плати за користування майном Дрогобицької міської територіальної громади.
3. Включити до Переліку об’єктів комунальної власності другого типу, які підлягають передачі в оренду без проведення аукціону нежитлове приміщення комунальної власності територіальної громади в особі Дрогобицької міської ради Львівської області за адресою: м. Стебник, вул. Мазепи, 8, площею 55,3 м. кв. та надати дозвіл управлінню майна громади виконавчих органів Дрогобицької міської ради на укладення договору оренди нежитлового приміщення за адресою: м. Стебник, вул. Мазепи, 8, площею 55,3 м. кв. з управлінням соціального захисту населення Дрогобицької міської ради терміном на 5 років.
3.1. Розрахунок орендної плати для управління соціального захисту населення Дрогобицької міської ради здійснювати у розмірі 1,20 грн., в т.ч. ПДВ, в рік відповідно до п. 16 Методики розрахунку орендної плати за користування майном Дрогобицької міської територіальної громади.
4. Включити до Переліку об’єктів комунальної власності другого типу, які підлягають передачі в оренду без проведення аукціону нежитлове приміщення комунальної власності територіальної громади в особі Дрогобицької міської ради Львівської області за адресою: м. Дрогобич, вул. Шкільна, 7, основною площею 149,5 м. кв., площа спільного користування 78,5 м. кв. та надати дозвіл управлінню майна громади виконавчих органів Дрогобицької міської ради на укладення договору оренди нежитлового приміщення за адресою: м. Дрогобич, вул. Шкільна, 7, площею 149,5 м. кв., площею спільного користування 78,5 м. кв. з комунальною установою «Дрогобицький медичний інформаційно-аналітичний центр» Дрогобицької міської ради терміном на 5 років.
4.1. Розрахунок орендної плати для комунальної установи «Дрогобицький медичний інформаційно-аналітичний центр» Дрогобицької міської ради здійснювати у розмірі 1,20 грн., в т.ч. ПДВ, в рік відповідно до п. 16 Методики розрахунку орендної плати за користування майном Дрогобицької міської територіальної громади.
5. Включити до Переліку об’єктів комунальної власності другого типу, які підлягають передачі в оренду без проведення аукціону нежитлове приміщення комунальної власності територіальної громади в особі Дрогобицької міської ради Львівської області за адресою: м. Дрогобич, вул. Шкільна, 7, основною площею 136,1 м. кв., площа спільного користування 71,4 м. кв. та надати дозвіл управлінню майна громади виконавчих органів Дрогобицької міської ради на укладення договору оренди нежитлового приміщення за адресою: м. Дрогобич, вул. Шкільна, 7, площею 136,1 м. кв., площею спільного користування 71,4 м. кв. з відділом охорони здоров’я виконавчих органів Дрогобицької міської ради терміном на 5 років.
5.1. Розрахунок орендної плати для відділу охорони здоров’я виконавчих органів Дрогобицької міської ради здійснювати у розмірі 1,20 грн., в т.ч. ПДВ, в рік відповідно до п. 16 Методики розрахунку орендної плати за користування майном Дрогобицької міської територіальної громади.
6. Включити до Переліку об’єктів комунальної власності другого типу, які підлягають передачі в оренду без проведення аукціону нежитлове приміщення комунальної власності територіальної громади в особі Дрогобицької міської ради Львівської області за адресою: с. Нове Село, вул. Дрогобицька, 55, площею 18,1 м. кв. та надати дозвіл відділу освіти виконавчих органів Дрогобицької міської ради на укладення договору оренди нежитлового приміщення за адресою: с. Нове Село, вул. Дрогобицька, 55, площею 18,1 м. кв. з управлінням культури та розвитку туризму виконавчих органів Дрогобицької міської ради терміном на 5 років.
6.1. Розрахунок орендної плати для управління культури та розвитку туризму виконавчих органів Дрогобицької міської ради здійснювати у розмірі 1,20 грн., в т.ч. ПДВ, в рік відповідно до п. 16 Методики розрахунку орендної плати за користування майном Дрогобицької міської територіальної громади.
7. Зобов’язати орендарів, вказаних у п.п.1,3,4,5,6 даного рішення, укласти договори оренди відповідно до уточнених площ, згідно виготовленої технічної документації та балансової вартості, здійснити страхування нежитлових приміщень, забезпечити утримання нежитлової будівлі, приміщень та прилеглої території відповідно до вимог санітарних, пожежних та технічних норм.
8. Зобов’язати орендаря, вказаного у п.2 даного рішення, укласти договір оренди відповідно до уточнених площ, згідно виготовленої технічної документації та експертної оцінки, здійснити страхування нежитлового приміщення, забезпечити утримання нежитлового приміщення та прилеглої території відповідно до вимог санітарних, пожежних та технічних норм.
9. Виконання даного рішення доручити комунальному закладу «Дрогобицький культурно-освітній центр імені Івана Франка» Дрогобицької міської ради, КНП «Дрогобицька районна поліклініка» Дрогобицької міської ради, управлінню майна громади виконавчих органів Дрогобицької міської ради, відділу освіти виконавчих органів Дрогобицької міської ради, відділу охорони здоров’я виконавчих органів Дрогобицької міської ради.
10. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію ради з питань оренди та приватизації комунального майна, промисловості, торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування, малого та середнього бізнесу, постійну комісію ради з питань бюджету, планування фінансів, цінової політики та інвестицій..

Міський голова Тарас КУЧМА

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту