№ 2258 Рішення сесії Дрогобицької міської ради ”Про надання дозволу на здійснення пошукових робіт з встановлення місця поховання жертв тоталітарного режиму”

19.03.2020 840

№ 2258 Рішення сесії Дрогобицької міської ради ”Про надання дозволу  на здійснення пошукових робіт  з встановлення місця  поховання жертв тоталітарного режиму”

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
64 сесія сьомого скликання
РІШЕННЯ

від 19.03.2020 року № 2258

Про надання дозволу
на здійснення пошукових робіт
з встановлення місця
поховання жертв тоталітарного режиму

Розглянувши звернення Комунального підприємства Львівської обласної ради з питань здійснення пошуку поховань учасників національно-визвольних змагань та жертв воєн, депортацій і політичних репресій «Доля» від 11.03. 2020 № 28, відповідно до вимог «Порядку та процедури реалізації на території м. Дрогобича робіт з пошуку, ексгумації, перепоховання останків жертв воєн та політичних репресій, впорядкування місць поховань та місць пам’яті», затвердженого розпорядженням міського голови від 14 березня 2019 р. №143-р, врахувавши рекомендації постійної комісії ради з питань освіти, культури, молодіжної політики, сім’ї, спорту, туризму, інформації, охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення (протокол № 80 від 10.03.2020р.), керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 13 Регламенту Дрогобицької міської ради, міська рада вирішила:
1. Надати Комунальному підприємству Львівської обласної ради з питань здійснення пошуку поховань учасників національно-визвольних змагань та жертв воєн, депортацій і політичних репресій «Доля» (С.Шеремета) дозвіл на виконання пошукових робіт з встановлення місця поховання жертв тоталітарного режиму у саду будинку на вул. І.Франка, 28 у м. Дрогобичі, у післявоєнний період 1944-1953 рр. розміщувався районний відділ НКВС.
2. Комунальному підприємству Львівської обласної ради з питань здійснення пошуку поховань учасників національно-визвольних змагань та жертв воєн, депортацій і політичних репресій «Доля» (С.Шеремета) у випадку віднайдення останків полеглих осіб, після завершення пошукових робіт подати Дрогобицькій міській раді акт про встановлення місця поховання осіб політичних репресій.
3. Відділу культури та мистецтв виконавчих органів Дрогобицької міської ради (О.Яводчак) координувати роботу з КП ЛОР «Доля».
4. Сектору прес-служби організаційного відділу (З.Квасній) інформацію про виконання зазначених робіт у п.1 та 2 розмістити в засобах масової інформації.
5. Контроль за виконання цього рішення покласти на постійну комісію ради з питань освіти, культури, молодіжної політики, сім’ї, спорту, туризму, інформації, охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення (О. Дацюк).

Міський голова Т. Кучма

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту