№ 2364 Рішення сесії Дрогобицької міської ради “Про затвердження програми одноразової грошової допомоги для вразливих верств населення на 2024 рік”

25.04.2024 5938

№ 2364 Рішення сесії Дрогобицької міської ради “Про затвердження програми  одноразової грошової допомоги для вразливих верств населення на 2024 рік”

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
XLVIII сесія восьмого скликання
РІШЕННЯ

від 25.04.2024 року № 2364

 

Про затвердження програми

одноразової грошової допомоги

для вразливих верств населення на 2024 рік

 

З метою підвищення рівня соціального захисту населення та надання додаткових соціальних гарантій для вразливих верств населення, враховуючи рекомендації постійних комісій міської ради з питань планування бюджету, фінансів, цінової політики та інвестицій (протокол № 103 від 24.04.2024) та з питань охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення (протокол № 33 від 19.04.2024), керуючись п.27 ч.1 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада вирішила:

  1. Затвердити програму одноразової грошової допомоги для вразливих верств населення на 2024 рік (далі – Програма) згідно з додатком.
  2. Фінансовому управлінню (О.Савран) забезпечити фінансування Програми в межах асигнувань на 2024 рік.
  3. Рішення чинне впродовж 2024 року.
  4. Виконання цього рішення покласти на начальника управління соціального захисту населення (І.Терлецький).
  5. Контроль за виконанням цього рішення доручити головам постійних комісій міської ради з питань планування бюджету, фінансів, цінової політики та інвестицій (Р.Бейзик) та з питань охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення (І.Герман).

Міський голова                                  Тарас  КУЧМА

 

(Додаток до рішення)

 

Додаток

до рішення XLIX сесії  міської ради  VIII  скликання

від  25.04.2024 року № 2364

 

 

Програма одноразової грошової допомоги

для вразливих верств населення на 2024 рік

 

  1. Паспорт програми
  2. Головний розпорядник коштів – Управління соціального захисту населення Дрогобицької міської ради.
  3. Відповідальний виконавець – Управління соціального захисту населення Дрогобицької міської ради.
  4. Термін реалізації Програми – впродовж 2024 року.
  5. Етапи фінансування Програми – впродовж 2024 року.
  6. Обсяг фінансування Програми – 2 000000,00 грн.

 

ІІ. Загальні положення

Метою Програми є забезпечення соціальної підтримки вразливих верств населення, покращення їх матеріального становища шляхом надання одноразової грошової допомоги з дотриманням принципів системності та індивідуального підходу до одержувачів допомоги в умовах максимально ефективного використання бюджетних коштів міської територіальної громади.

IІІ. Заходи Програми

Основним завданням Програми є надання одноразової грошової допомоги незахищеним верствам населення, громадянам похилого віку Дрогобицької територіальної громади за рахунок коштів міського бюджету.

Програма реалізується згідно з Порядком за програмою одноразової грошової допомоги для вразливих верств населення на 2024 рік  (додаток до Програми).

ІV. Організаційно – фінансове забезпечення Програми

Організація виконання Програми покладається на управління соціального захисту населення Дрогобицької  міської ради.

Головним розпорядником бюджетних коштів на реалізацію Програми є  управління соціального захисту населення Дрогобицької  міської ради.

Фінансування заходів Програми здійснюється за рахунок бюджету міської територіальної громади в межах коштів, передбачених в бюджеті міської територіальної громади на 2024 рік та може змінюватись під час бюджетного року на підставі рішень сесії про внесення змін до бюджету Дрогобицької міської територіальної громади.

Виплата одноразової грошової допомоги незахищеним верствам населення, громадянам похилого віку Дрогобицької територіальної громади проводиться відповідно до Порядку, затвердженого цією Програмою у грошовій готівковій формі.

 

  1. Очікувані результати

Виконання визначених цією Програмою заходів забезпечить соціальну підтримку вразливих верств населення, покращить їх матеріальне становище, підвищить рівень соціального захисту окремих категорій громадян Дрогобицької територіальної громади.

Начальник управління

соціального захисту населення                                                    Іван ТЕРЛЕЦЬКИЙ

 

 

 

 

Додаток

до Програми

 

Порядок про надання одноразової грошової допомоги

для вразливих верств населення на 2024 рік

 

  1. Цим Порядком визначено умови призначення і виплати одноразової грошової допомоги (далі – Допомога) незахищеним верствам населення, громадянам похилого віку Дрогобицької територіальної громади.
  2. Право на Допомогу мають громадяни, які зареєстровані та постійно проживають у межах Дрогобицької міської територіальної громади, за наступних умов:

– непрацююча особа, яка, досягла пенсійного віку, згідно із абзацом 2 частиною 1 статті 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі – Закон) за наявності страхового стажу роботи не менше 31 року;

– розмір доходу дорівнює розміру мінімальної пенсії, визначеному Законом на дату звернення;

– відсутність державних соціальних допомог/доплат, в тому числі виплат за місцевими цільовими соціальними програмами.

  1. Для отримання Допомоги заявник або його законний представник подає заяву на ім’я начальника управління соціального захисту населення Дрогобицької міської ради (далі – Управління). До заяви додаються такі документи:

– копія паспорта;

– копія реєстраційного номера облікової картки платника податків;

– копія трудової книжки;

– довідка про розмір пенсії за шість попередніх місяців;

– довідка про отримання (не отримання) державної соціальної допомоги;

– реквізити карткового рахунку для зарахування допомоги.

– у разі потреби спеціалісти Управління можуть запитувати додаткові документи, необхідні для з’ясування обставин та умов проживання заявника, відтак прийняття рішення про призначення Допомоги.

Копії документів подаються разом із оригіналами для звірки.

  1. Одноразова грошова допомога призначається у розмірі 1500 гривень.
  2. Грошова Допомога не виплачується у зв’язку зі смертю, поданням неповних чи недостовірних відомостей, зміною місця реєстрації поза межами Дрогобицької територіальної громади.
  3. Управління соціального захисту населення Дрогобицької міської ради готує розпорядження міського голови на виплату щомісячної адресної допомоги.
  4. Виплату Допомоги здійснює Управління за рахунок коштів, передбачених у бюджеті міської територіальної громади на 2024 рік.
  5. Виплата здійснюється шляхом перерахування коштів на особисті банківські рахунки одержувачів Допомоги.

 

 

Начальник управління

соціального захисту населення                                                                     Іван ТЕРЛЕЦЬКИЙ

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту