№ 26 Розпорядження міського голови “ Про відбір громадян України на військову службу за контрактом у Збройні Сили України у 2018 році“

15.01.2018 392

№ 26 Розпорядження міського голови “ Про відбір громадян України на військову  службу за контрактом у Збройні Сили України у 2018 році“

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
МІСЬКОГО ГОЛОВИ

від 15 січня 2018 р.№26-р

Про відбір громадян України на військову
службу за контрактом у Збройні Сили України у 2018 році

З метою забезпечення нарощування чисельності військовослужбовців за контрактом у військових частинах Збройних Силах України та підвищення ефективності проведення заходів з відбору і прийняття кандидатів на посади рядового, сержантського та старшинського складу, на виконання Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», Указу Президента України від 02.03.2014 № 189/2014 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 01.03.2014 «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України», розпорядження Президента України від 16.05.2005 № 1043/2005-РП «Про заходи щодо переходу Збройних Сил України до комплектування військовослужбовцями за контрактом», розпорядження голови Адміністрації Президента України від 15.03.2016 №02-01/844, розпорядження першого заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України від 06.01.2017, розпорядження голови Львівської обласної державної адміністрації від 19.01.2017 № 41/0/5-17 «Про відбір громадян України на військову службу за контрактом у Збройні Сили України у 2017 році», директиви Генерального штабу Збройних Сил України від 07.02.2017 №Д-*05 «Про організацію комплектування Збройних Сил України військовослужбовцями за контрактом у другому кварталі 2017 року», керуючись п.20 ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:
1. Військовому комісару Дрогобицько-Бориславського об’єднаного районного військового комісаріату підполковнику В.Попову (надалі –ОРВК):
1.1. Спільно з командирами військових частин Збройних Сил України
через засоби масової інформації провести агітаційні заходи з питань розвитку Збройних Сил України, їх комплектування військовослужбовцями за контрактом з числа громадян, які раніше не проходили військової служби та військовозобов’язаними придатних до військової служби за станом здоров’я та рівнем освіти.
1.2. Організувати роботу щодо інформування населення щодо вимог до кандидатів, порядку їх призову на військову службу за контрактом, надання відомостей щодо переліку спеціальностей, за якими проводиться набір на військову службу за контрактом.
2. Начальнику відділу охорони здоров’я В. Чубі:
2.1. Забезпечити проходження безкоштовного додаткового медичного обстеження та лікування кандидатів для проходження військової служби за контрактом та проводити безкоштовно: загальний аналіз крові, загальний аналіз сечі, серологічний аналіз крові на: антитіла до вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ), антиген до вірусу гепатиту “В” (HBsAg), антитіла до вірусу гепатиту “С” (anti-HCV), реакція мікропреципітації з кардіоліпіновим антигеном (RW), флюорографічне обстеження органів грудної клітки, електрокардіографічне дослідження та визначення групи крові та резус-належність; а також забезпечити визначені лікувальні заклади рентгенологічною плівкою та іншими необхідними реагентами для проведення спеціальних досліджень.
2.2. Створити позаштатну постійно діючу військово-лікарську комісію при Дрогобицько-Бориславському об’єднаному районному військовому комісаріаті (далі ВЛК Дрогобицько-Бориславського ОРВК).
2.3. Забезпечити ВЛК Дрогобицько-Бориславського ОРВК медичною технікою, майном, медичним приладами, інструментами і т.д.
2.4. Забезпечити КНП “Дрогобицька міська поліклініка” експрес-тестами для визначення антигену до вірусу гепатиту “В” (HBsAg) та антитіла до вірусу гепатиту “С” (anti-HCV) у необхідній кількості.
3. Начальнику відділу освіти П.Сушку, начальнику відділу молодіжної політики, сім’ї та спорту О.Пашко, директорам вищих та професійно-технічних навчальних закладів:
3.1. Спільно з Дрогобицько-Бориславським ОРВК забезпечити роботу в навчальних закладах м. Дрогобича з питань військово-патріотичного виховання та пропаганди військової служби за контрактом та інформування учнівської та студентської молоді про військову службу за контрактом у Збройних Силах України.
3.2. Спільно із Дрогобицько-Бориславським ОРВК та командирами частин організувати проведення Днів інформування учнівської та студентської молоді м. Дрогобича про військову службу за контрактом у Збройних Силах України.
4. Відділу економіки сприяти Дрогобицько-Бориславському ОРВК та командирам військових частин у розміщенні соціальної реклами про військову службу за контрактом, у місцях скупчення людей, в міському центрі зайнятості населення, маршрутних таксі (автобусах), навчальних закладах, підприємствах (установах) тощо.
5. Директору Дрогобицького міськрайонного центру зайнятості Б.Волошину:
5.1. Спільно із Дрогобицько-Бориславським ОРВК організувати висвітлення в центрі зайнятості питань щодо порядку відбору громадян та проходження ними служби за контрактом у Збройних Силах України.
5.2. Скеровувати громадян чоловічої статі, які перебувають на обліку в центрі зайнятості і придатні до військової служби, у Дрогобицько-Бориславський ОРВК для проведення особистих бесід, підбору вакантних посад та скерування для проходження відбору до військових частин, які дислокуються на території Львівської області.
5.3. Відповідно до розпорядження голови Адміністрації Президента України від 15.03.2016 №02-01/844 цілеспрямовано пропонувати громадянам, звільненим з військової служби, у першу чергу тим, які отримують належні виплати з безробіття, працевлаштування шляхом укладання контрактів із Збройними Силами України (у разі відмови від двох пропозицій відповідно до пункту 14 статті 31 Закону України «Про загальнообов’язкове державне страхування на випадок безробіття» припинити виплату допомоги по безробіттю).
5.4. На перше число кожного місяця подавати звітну документацію щодо проведених агітаційних заходів на військову службу за контрактом за попередній місяць.
6. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника міського голови І.Германа.

Міський голова Т.Кучма

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту