№ 271 Рішення сесії Дрогобицької міської ради “Про запровадження механізмів громадського контролю за використанням та відтворенням лісових ресурсів на території Дрогобицької міської територіальної громади”

01.04.2021 2196

№ 271 Рішення сесії Дрогобицької міської ради “Про запровадження механізмів громадського контролю за використанням та відтворенням лісових ресурсів на території  Дрогобицької міської територіальної громади”

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
ІУ позачергова сесія восьмого скликання
Р І Ш Е Н Н Я

від 01.04.2021 № 271

Про запровадження механізмів
громадського контролю за використанням
та відтворенням лісових ресурсів на території
Дрогобицької міської територіальної громади

З метою забезпечення раціонального використання лісових ресурсів, налагодження співпраці з територіальною громадою, запровадження відкритості та прозорості господарської діяльності постійних лісокористувачів, що здійснюють свою діяльність на території Дрогобицької міської територіальної громади, відповідно до ч. 2 ст. 19, ст. 33 Лісового Кодексу України, Порядку залучення громадськості до обговорення питань щодо прийняття рішень, які можуть впливати на довкілля, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 червня 2011 р. № 771, на виконання рішення Львівської обласної ради «Про запровадження механізмів громадського контролю за використанням та відтворенням лісових ресурсів області» від 16.02.2016 року № 77, розпорядження голови Львівської обласної державної адміністрації «Про створення робочої групи з питань контролю за збереження лісових ресурсів» № 397/0/5-20 від 11.06.2020 року, враховуючи рекомендації постійної комісії ради з питань житлово-комунального господарства, будівництва, архітектури, екології, довкілля, транспорту, зв’язку та будівельних інвестицій (протокол №___ від ___________2021р.), постійної комісія ради з питань депутатської етики, законності, правопорядку, прав людини, розвитку громади та контролю за дотриманням Регламенту ради (протокол №___ від ___________2021р.), керуючись п. п. 1 п. б ч. 1 ст. 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада вирішила:
1. Постійним лісокористувачам, що здійснюють свою діяльність на території Дрогобицької міської територіальної громади, проведення робіт з використання та відтворення лісових ресурсів здійснювати після попереднього обговорення з територіальною громадою, рішення Дрогобицької міської ради про погодження запланованих лісогосподарських заходів.
2. Запровадити на території Дрогобицької міської територіальної громади систему механізмів громадського контролю за використанням та відтворенням лісових ресурсів відповідно до рішення Львівської обласної ради «Про запровадження механізмів громадського контролю за використанням та відтворенням лісових ресурсів області» від 16 лютого 2016 року № 77.
3. Затвердити положення про громадське обговорення робіт з використання та відтворення лісових ресурсів на території Дрогобицької міської територіальної громади, що додається.
4. Під час лісозаготівельних робіт постійним лісокористувачам забезпечити маркування транспорту для перевезення лісу та обов’язкове клеймування деревини, що відпускається.
5. В інтересах охорони, раціонального використання та відтворення тваринного світу обмежити права лісокористувачів: у період масового розмноження диких тварин, з 1 квітня до 15 червня, заборонити проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (використовувати вантажні автомобілі, трактори та проведення інших робіт підвищеного шуму).
6. Обмежити рух вантажних автомобілів, якщо вага вантажу перевищує 10 т або 7 т на вісь, на дорогах, що перебувають у комунальній власності територіальної громади за несприятливих погодних умов (дощова, сніжно- дощова та спекотна погода). Відшкодовувати збитки завдані Дрогобицькій міській територіальній громаді внаслідок руйнування дорожнього покриття такими транспортними засобами.
7. Постійним лісокористувачам державному підприємству «Дрогобицьке лісове господарство» Львівського ОУЛМГ (Левчук Олег), Дрогобицьке дочірнє лісогосподарське підприємство ОКСЛГП «Галсільліс» (Захарко Богдан):
7.1 організувати проведення громадських обговорень, щодо запланованих робіт з використання та відтворення лісових ресурсів відповідно до положення .
7.2 роботи з використання та відтворення лісових ресурсів на території Дрогобицької міської територіальної громади розпочинати лише після попереднього обговорення з територіальною громадою та рішення Дрогобицької міської ради про погодження запланованих лісогосподарських заходів.
8. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію ради з питань житлово-комунального господарства, будівництва, архітектури, екології, довкілля, транспорту, зв’язку та будівельних інвестицій (Шагала Роман Миколайович).

Міський голова Т. Кучма

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту