№ 279 Рішення виконавчого комітету Дрогобицької міської ради “Про обмеження комерційного використання поліетиленової продукції у торгових мережах міста Дрогобича”

20.11.2018 422

№ 279 Рішення виконавчого комітету Дрогобицької міської ради “Про обмеження комерційного використання поліетиленової продукції у торгових мережах міста Дрогобича”

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
Р І Ш Е Н Н Я

від 20.11.2018 № 279

Про обмеження комерційного використання
поліетиленової продукції у торгових мережах міста Дрогобича

З метою збереження безпечного для існування живої і неживої природи навколишнього середовища, захисту життя і здоров’я населення від негативного впливу, зумовленого забрудненням навколишнього природного середовища, досягнення гармонійної взаємодії суспільства і природи, охорону, раціональне використання і відтворення природних ресурсів, керуючись ст.30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Дрогобицької міської ради вирішив:
1. Рекомендувати суб’єктам господарювання сфери торгівлі і послуг пропонувати покупцям альтернативу використанню одноразових поліетиленових пакетів, а саме: біологічні полімерні чи паперові пакети, багаторазові торбини тощо.
2. Сектору прес-служби виконкому Дрогобицької міської ради (З.Квасній) спільно з департаментом міського господарства Дрогобицької міської ради (Р.Москалик) організувати роботу з місцевими засобами масової інформації щодо висвітлення інформації про шкідливість пластикової тари та упаковки для довкілля і доцільність обмеження її використання в побуті, переваги використання еко-безпечних пакувальних матеріалів.
3. Відділу освіти Дрогобицької міської ради (П.Сушко) розглянути можливість організації інформаційно-просвітницької роботи в школах та дошкільних навчальних закладах міста щодо негативного впливу на довкілля від використання синтетичних пакувальних матеріалів, переваг використання еко-безпечної тари.
4. Відділу економіки організувати роботу по укладанню Меморандуму з торговими мережами міста Дрогобича щодо спільного впровадження заходів спрямованих на відмову від поліетиленових пакетів та використання альтернативних еко-безпечних пакувальних матеріалів.
5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови І.Германа.

Міський голова Т. Кучма

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту