№ 46 Рішення сесії Дрогобицької міської ради “Про передачу храмів та інших культових споруд”

11.05.1990 556

№ 46 Рішення сесії Дрогобицької міської ради “Про передачу храмів та інших культових споруд”

РІШЕННЯ
Дрогобицької міської Ради народних депутатів
/перша сесія першого демократичного скликання/

від 11 травня 1990 року №46
м. Дрогобич

Про передачу храмів та інших
культових споруд

У зв’язку з численними заявами і пропозиціями громадян м. Дрогобича, які надходять на сесію міської Ради, та з прийняттям Львівською обласною Радою народних депутатів рішення від 4 травня 1990 року  “Про релігійні конфесії на Львівщині”, враховуючи назрілі проблеми національного, культурного і духовного відродження народу та маючи на увазі відновлення історичної справедливості і повернення народу храмів та інших культових споруд, міська Рада народних депу­татів вирішила:
1. Зобов’язати міський виконавчий комітет у відповідь на обгрунтовані звернення релігійних громад безперешкодно і оперативно розв’язувати питання передачі храмів та інших культових спо­руд, використання яких пов’язане з духовним відродженням народу.
2. Зобов’язати керівників організацій, навчальних закладів та інших установ, які використовують храми і культові споруди не за призначенням, вжити грунтовних заходів для їх збереженості й передачі, на основі рішень міського виконавчого комітету, відповід­ним юридичним особам.
3. Міському виконавчому комітету сприяти тимчасовим користува­чам названих споруд, які підлягають поверненню їх власникам, у вирі­шенні питань забезпечення їх відповідними приміщеннями.
4. Відмінити рішення, прийняті Радами попередніх скликань, які стосуються передачі храмів та інших культових споруд для вико­ристання їх не за призначенням.
5. Для оперативного розв’язання цих питань міському виконав­чому комітету /т. Семчишин/ утворити комісію, склад якої затвердити на найближчому засіданні президії міської Ради народних депутатів.
6. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комі­сію міської Ради з національного відродження, релігії, освіти і культури.

Голова міської Ради
народних депутатів М.І. Глубіш

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту