№ 483 Рішення сесії Дрогобицької міської ради “Про закупівлю спеціалізованого медичного обладнання комунальним некомерційним підприємством «Дрогобицька міська лікарня №1» Дрогобицької міської ради, визначення умов і способів забезпечення виконання зобов’язань на умовах фінансового лізингу”

08.07.2021 2158

№ 483 Рішення сесії Дрогобицької міської ради “Про закупівлю спеціалізованого медичного обладнання комунальним некомерційним  підприємством «Дрогобицька міська лікарня №1»  Дрогобицької міської ради, визначення умов і  способів забезпечення виконання зобов’язань  на умовах фінансового лізингу”

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
Х сесія восьмого скликання
Р І Ш Е Н Н Я

від 08.07.2021 року № 483

Про закупівлю спеціалізованого медичного
обладнання комунальним некомерційним
підприємством «Дрогобицька міська лікарня №1»
Дрогобицької міської ради, визначення умов і
способів забезпечення виконання зобов’язань
на умовах фінансового лізингу

Враховуючи лист генерального директора КНП «ДМЛ №1» ДМР та доповідну записку начальника відділу охорони здоров’я виконавчих органів Дрогобицької міської ради В.Чуби, враховуючи рекомендації постійної комісії з питань планування бюджету, фінансів, цінової політики та інвестицій (протокол № 26 від 06.07.2021), відповідно до законів України: «Про фінансовий лізинг», «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення публічних закупівель, з метою поліпшення якості надання медичних послуг у закладах охорони здоров’я Дрогобицької міської територіальної громади, керуючись ст.26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада в и р і ш и л а:
1. Дозволити комунальному некомерційному підприємству «Дрогобицька міська лікарня №1» Дрогобицької міської ради здійснити відповідні процедури щодо закупівлі фінансових лізингових послуг для придбання спеціалізованого медичного обладнання: магнітно-резонансного томографа, з дотриманням вимог Законів України «Про фінансовий лізинг», «Про публічні закупівлі» та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення публічних закупівель.
2. Відділу охорони здоров’я виконавчих органів Дрогобицької міської ради визначити істотні умови договору фінансового лізингу та джерела фінансування, погодити їх з постійною комісією з питань планування бюджету, фінансів, цінової політики та інвестицій.
3. Встановити, що максимальний термін дії договору фінансового лізингу не може перевищувати 5 років (до 60 місяців), а максимальна ставка лізингового відсотка не може перевищувати 10 відсотків.
4. Фінансовому управлінню Дрогобицької міської ради за поданням Відділу охорони здоров’я виконавчих органів Дрогобицької міської ради після затвердження істотних умов договору фінансового лізингу передбачити у бюджеті Дрогобицької міської територіальної громади на 2021 рік та наступні роки витрати для фінансування видатків, пов’язаних з придбанням комунальним некомерційним підприємством «Дрогобицька міська лікарня №1» Дрогобицької міської ради спеціалізованого медичного обладнання – магнітно-резонансного томографа на умовах укладеного договору фінансового лізингу.
5. Надати комунальному некомерційному підприємству «Дрогобицька міська лікарня №1» Дрогобицької міської ради дозвіл на закупівлю спеціального медичного обладнання: магнітно-резонансного томографа, на таких умовах фінансового лізингу:
5.1. Предмет лізингу: спеціалізоване медичне обладнання – магнітно-резонансний томограф, згідно з додатком.
5.2. Термін поставки магнітно-резонансного томографа до 20 грудня 2021 року.
5.3. Строк лізингу – 60 місяців від дати, визначеної у договорі.
5.4. Вартість предмета лізингу – не більше 37 000 000,00 (тридцять сім мільйонів) грн.
5.5. Відсоткова ставка за користування лізингом – не більше 10 відсотків річних у гривнях.
5.6. Розмір та строки сплати лізингових платежів – щомісячно рівними частинами відповідно до умов договору лізингу.
6. Комунальному некомерційному підприємству «Дрогобицька міська лікарня №1» Дрогобицької міської ради:
6.1. Укласти договір фінансового лізингу на умовах, встановлених у пунктах 1, 5 цього рішення, після погодження предмету договору фінансового лізингу з Відділом охорони здоров’я виконавчих органів Дрогобицької міської ради.
6.2. Забезпечити страхування, належне утримання та експлуатацію, ремонт та технічне обслуговування обладнання, яке є предметом лізингу.
6.3. Після закінчення терміну дії договору фінансового лізингу забезпечити реєстрацію права комунальної власності на обладнання, яке є предметом лізингу, за Дрогобицькою міською територіальною громадою, на праві повного господарського відання комунальним некомерційним підприємством «Дрогобицька міська лікарня №1» Дрогобицької міської ради.
7. Відділу охорони здоров’я виконавчих органів Дрогобицької міської ради визначити технічні характеристики магнітно-резонансного томографа і погодити предмет договору фінансового лізингу та подати пропозиції щодо передбачення у бюджеті Дрогобицької міської територіальної громади на 2021 рік коштів у сумі 7 500 000,00 грн., як цільовий внесок до статутного капіталу комунального некомерційного підприємства «Дрогобицька міська лікарня №1» Дрогобицької міської ради з метою придбання медичного обладнання довготривалого використання, та для обслуговування договору лізингу і погашення лізингових платежів.
7.1. Затвердити статутний капітал комунального некомерційного підприємства «Дрогобицька міська лікарня №1» Дрогобицької міської ради (код 13815703) у сумі 7 500 000,00 грн.
7.2. Затвердити статут комунального некомерційного підприємства «Дрогобицька міська лікарня №1» Дрогобицької міської ради (код 13815703) в новій редакції (додається). Доручити керівнику КНП «ДМЛ №1» ДМР подати статут комунального некомерційного підприємства «Дрогобицька міська лікарня №1» Дрогобицької міської ради в новій редакції на державну реєстрацію у встановленому чинним законодавством порядку.
8. Встановити, що:
8.1. Дрогобицька міська рада бере на себе зобов’язання щодо забезпечення виконання умов договору фінансового лізингу протягом всього терміну його дії, у тому числі за рахунок виділення з бюджету Дрогобицької міської територіальної громади коштів у розмірі та у строки, необхідні для повного та своєчасного виконання умов договору фінансового лізингу.
8.2. У разі збільшення вартості предмета лізингу понад вартість, зазначену у підпункті 5.4. цього рішення, або збільшення інших витрат лізингодавця, які безпосередньо пов’язані з виконанням договору фінансового лізингу, або зміни графіків сплати лізингових платежів у межах вартості предмета лізингу Дрогобицька міська рада:
8.2.1. Гарантує виділення у майбутньому з бюджету Дрогобицької міської територіальної громади необхідних сум коштів за наявності підстав, передбачених умовами договорів фінансового лізингу.
8.2.2. Здійснює коригування передбаченої у бюджеті Дрогобицької міської територіальної громади на 2021 рік суми коштів, зазначених у пункті 7 цього рішення, як внеску до статутного капіталу КНП «ДМЛ №1» ДМР для обслуговування договору фінансового лізингу та погашення лізингових платежів.
8.3. Виконавчий комітет Дрогобицької міської ради забезпечує КНП «ДМЛ №1» ДМР інформаційний та юридичний супровід під час укладання договору фінансового лізингу та погашення лізингових платежів.
9. Контроль за виконанням покласти на постійну комісію з питань планування бюджету, фінансів, цінової політики та інвестицій (Р. Бейзик).

Міський голова Т. Кучма

Переглянути додаток

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту