№ 53 Рішення сесії Дрогобицької міської ради “Про національно-культурне відродження і підготовку до святкування 900-річчя міста Дрогобича.”

14.05.1990 541

№ 53 Рішення сесії Дрогобицької міської ради “Про національно-культурне відродження і підготовку до святкування 900-річчя міста Дрогобича.”

РІШЕННЯ
Дрогобицької міської Ради народних депутатів
/перша сесія першого демократичного скликання/

від 14 травня 1990 року №53
м. Дрогобич

Про національно-культурне
відродження і підготовку до
святкування 900-річчя міста
Дрогобича.

Національне, культурне і духовне відродження народу України надає нової енергії процесам перебудови соціально- економічного життя, розвиває громадську активність населення міста. У зв’язку з цим питання підготовки до святкування 900-річчя м. Дрогобича на­бувають політичного звучання. Враховуючи соціально-політичну значущість перебудовних процесів, потребу керування цими процеса­ми, виходячи з необхідності правильного розв’язання питань націо­нально-культурного і духовного відродження та історико – меморіального оновлення і утвердження самобутності міста, міська Рада народних депутатів вирішила:
1. Доручити президії Ради до 15 червня 1990 року прийняти на своєму засіданні окрему ухвалу про хід впровадження Закону Української РСР “Про мови в Українській РСР” в м. Дрогобичі, і затвердити заходи для реалізації закону, розроблені міським вико­навчим комітетом /п. Семчишин В.Ф./
2. Доручити постійній комісії міської Ради з питань архітектури, будівництва та будівельних матеріалів /голова п. Кузняк В. розглянути на своєму засіданні програму відновлення історико – національного та монументально-архітектурного обличчя міста, куди мають увійти питання упорядкування найменувань вулиць і майданів, перспективи будівництва монументальних споруд, пам’ятників культури, розроблену відділом головного архітектора міськ­виконкому/ п. Яцюк М.А./ і підготувати назване питання на розгляд другої сесії міської Ради народних депутатів.
3. Доручити президії міської Ради народних депутатів розглянути на своєму засіданні звіт міськвиконкому /п. Дацюк Ю.Я./ про хід підготовки до святкування 900-річчя Дрогобича.
4. Доручити голові міської Ради народних депутатів та голові міськвиконкому звернутися до Ради Міністрів Української РСР та Львівської обласної Ради народних депутатів з проханням надати місту матеріальну допомогу у зв’язку з святкуванням 900-річчя Дрогобича, а також звернутися до Товариства прихильників міста Дрогобича – українців у діаспорі за підтримкою, закликавши їх до співпраці.
5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської Ради з питань національного відродження, релігії, освіти і культури.

Голова міської Ради
народних депутатів М.І. Глубіш

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту