№ 600-р Розпорядження міського голови “Про створення та організацію роботи консультаційних пунктів з питань цивільного захисту в Дрогобицькій територіальній громаді”

28.07.2021 3044

№ 600-р Розпорядження міського голови “Про створення та організацію роботи   консультаційних пунктів з питань   цивільного захисту в Дрогобицькій  територіальній громаді”

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
МІСЬКОГО ГОЛОВИ

від 28.07.2021 №600-р

Про створення та організацію роботи
консультаційних пунктів з питань
цивільного захисту в Дрогобицькій
територіальній громаді

Відповідно до статей 19, 21, 42 Кодексу цивільного захисту України, пунктів 27, 28 Постанови Кабінету Міністрів України від 26.06.2013 № 444 «Про затвердження порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях», Методичних рекомендацій щодо порядку створення, обладнання та забезпечення функціонування консультаційних пунктів з питань цивільного захисту при житлово-експлуатаційних організаціях та сільських (селищних) радах, затверджених наказом Міністерства надзвичайних ситуацій України від 07.06.2011 №587, та з метою забезпечення проведення просвітницько-інформаційної роботи і пропаганди знань серед населення, яке не зайнято у сфері виробництва та обслуговування з питань захисту та дій у надзвичайних ситуаціях, керуючись п.20 ч.4 ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» :
1. У термін до 1 вересня 2021 створити консультаційні пункти з питань цивільного захисту в приміщеннях населених пунктів громади та призначити відповідальними за їх роботу:
– В.Василенка – старосту сіл Нижні Гаї, Верхні Гаї, Бійничі;
– І.Гірчака – старосту сіл Раневичі, Почаєвичі, Михайлевичі;
– Т.Городиського – старосту міста Стебник та сіл Нове Село, Болехівці;
– Л.Гром – старосту сіл Нагуєвичі, Унятичі;
– І.Карпінського – старосту сіл Добрівляни, Снятинка, Залужани, Старе Село, Воля Якубова;
– М. Мацюрович – старосту сіл Лішня, Монастир-Лішнянський, Дережичі, Монастир-Дережицький;
– Л.Семків – старосту сіл Новошичі, Бистриця, Биків, Глинне, Брониця, Долішній Лужок, Ортиничі;
– В.Ченчака – старосту сіл Рихтичі, Хатки ;
– Р.Явірського – старосту сіл Медвежа, Ступниця, Котоване, Селець.
2. Керівнику КП «Управитель ЖЕО» О. Майданюку призначити відповідальних за роботу консультаційного пункту та консультантів своїм наказом (копію наказу представити у відділ з питань НС та ЦЗН та організувати його роботу згідно нормативних документів).
3. Відділу з питань НС та ЦЗН (І.Юзьв’як) до 15 серпня 2021 розробити та представити мені на затвердження Положення про консультаційний пункт відповідно до вимог Примірного положення про консультаційні пункти з питань цивільного захисту при житлово – експлуатаційних організаціях та сільських (селищних радах).
4. Відповідальним за роботу консультаційного пункту населених пунктів – старостам:
4.1. До 1 вересня 2021 обладнати приміщення консультаційного пункту наочною інформацією, забезпечити технічними засобами навчання, зразками навчального майна (навчальні та наочні приладдя, медичне майно, засоби індивідуального захисту), навчальною літературою та організувати його роботу згідно з нормативними документами. Просвітницько – інформаційну роботу здійснювати через розповсюдження серед населення рекомендацій, буклетів, пам’яток тощо.
4.2. До 1 вересня 2021 спільно з відділом з питань НС та ЦЗН узгодити питання організації заходів з пропаганди знань цивільного захисту серед населення, порядок, форму та терміни подання звітності про роботу пункту. Відпрацювати тематику консультацій та подати на затвердження.
4.3. Для забезпечення роботи консультаційних пунктів призначити консультантів з числа активістів та педагогічних працівників навчальних закладів населеного пункту (для комунальних підприємств з числа своїх працівників).
4.4. Встановити час проведення консультацій: щомісяця, вівторок першого та третього тижня з 11.00 до 11.30.
4.5. До 1 вересня 2021 оформити відповідну документацію:
– план роботи консультаційного пункту на рік;
– графік надання консультацій з питань цивільного захисту працівниками консультаційного пункту;
– журнал обліку консультацій;
– функціональні обов’язки відповідального за роботу консультаційного пункту та інструкторів.
5. Контроль за роботою консультаційних пунктів покласти на відділ з питань НС та ЦЗН; керівників комунальних підприємств.
6. Розпорядження довести до керівників комунальних підприємств та старост населених пунктів – під розпис.
7. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

Заступник міського голови з питань
діяльності виконавчих органів,
керуючий справами виконкому В. Коцюба

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту