№ 630-р Розпорядження міського голови “Про видалення зелених насаджень”

12.08.2021 2618

№ 630-р Розпорядження міського голови “Про видалення зелених насаджень”

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА
Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я
МІСЬКОГО ГОЛОВИ

від 12.08.2021 №630-р

Про заходи щодо збереження
та відтворення лісів

З метою збереження лісового фонду України, належного захисту і відтворення лісів, створення сприятливих умов для ведення лісового господарства на засадах сталого розвитку з урахуванням природних та економічних умов, забезпечення прав громадян на безпечне довкілля, відповідно до Лісового кодексу України, «Порядку проведення національної інвентаризації лісів та внесення зміни у додаток до Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних», затвердженого постановою КМУ від 21.04.2021 № 392, Указу Президента України від 07.06.2021 № 228/2021 «Про деякі заходи щодо збереження га відтворення лісів», на виконання Протоколу робочої наради від 29.07.2021р. у директора департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Гречаника Р. М., керуючись п. 20 ч.4 ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування»:
1. Управлінню майна громади (М. Свідовська) спільно з старостами населених пунктів Дрогобицької міської територіальної громади до 01.09.2021 зібрати та надати інформацію департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації щодо наявності самосійних лісів і земель під лісовідновлення та лісорозведення, а саме галявин, ярів, балок, пустирів, пісків, крутих схилів, еродованих, девастованих, рекультивованих земель, сіножатих, пасовищ, вигонів, рідколісся тощо (їх площу та місце розташування), розташованих на території Дрогобицької міської територіальної громади та їх постійних лісокористувачів.
2. Управлінню майна громади (М. Свідовська) до 01.09.2021 надати департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації дорожню карту використання виявлених ділянок для лісорозведення.
3. Управлінню майна громади (М. Свідовська) спільно з департаментом міського господарства (Р. Пошивак), КП «СМУ» ДМР (В. Суда), відділом економічного розвитку та інвестицій управління інвестицій та економічного розвитку (Т. Бачинський) до 01.09.2021 надати департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації пропозиції щодо механізмів створення нових лісів на ділянках для лісорозведення.
4. Департаменту міського господарства (Р. Пошивак), до 01.09.2021 розробити місцеву програму масштабного заліснення Дрогобицької міської територіальної громади.
5. Фінансовому управлінню (О. Савран) до 31.12.2021 забезпечити належне фінансування у межах затверджених асигнувань на 2022 рік та наступних роках, в тому числі з фондів охорони навколишнього природного середовища, заходів з охорони, захисту, використання та відтворення лісів.
6. Фінансовому управлінню (О. Савран) до 01.09.2021 вжити заходів щодо фінансування робіт з проведення інвентаризації земель на території Дрогобицької міської територіальної громади, зокрема за рахунок коштів, шо надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, збитків, завданих власникам землі і землекористувачам та екологічного податку.
7. Відділу освіти (П. Шев’як), управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту (Ю. Щерба), департаменту міського господарства (Р.Пошивак) постійно сприяти реалізації ініціатив громадських об’єднань щодо участі в заходах з охорони, захисту та відтворення лісів, залученню до таких заходів населення.
8. Управлінню цифровізації, інформаційної політики та комунікацій виконавчих органів Дрогобицької міської ради (3. Квасній), дільниці зеленого господарства КП «СМУ» ДМР (Н. Пилипів) постійно здійснювати організацію медійних, інших інформаційно-освітніх та виховних заходів, спрямованих на формування у населення екологічного світогляду, поширення інформації про необхідність збереження та відтворення лісових ресурсів, у тому числі шляхом розміщення соціальної реклами, заохочення громадян до практичної діяльності в цій сфері, анонсувати та висвітлювати заходи зі збереження та відтворення лісів.
9. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника міського голови І. Германа.

Міський голова Т.Кучма

Документи за типом
Чат-бот Гаряча лінія
Перейти до вмісту